Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
TIMEOV TOP 100

Lady GaGa utjecajnija od Oprah

Listu najutjecajnijih političara predvodi brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva, iz čijeg je života najzanimljiviji upravo detalj da je radio kao čistač cipela. Amerikanci su iznenađeni što na popisu nema Hillary Clinton.

Image

lady gaga lady gaga

V.H./M.B./HINA/ 30.4.2010. u 7:57
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

WASHINGTON - Američki tjednik Time u objavio je godišnju listu 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu, koja kao i obično predstavlja mješavinu političara, poslovnih ljudi, filmskih, glazbenih, sportskih i medijskih zvijezda.

Popis umjetnika predvode Lady GaGa, komičar Conan O'Brien i redateljica Kathryn Bigelow, dok je među čelnicima najutjecajniji brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva, iz čijeg je života najzanimljiviji upravo detalj da je radio kao čistač cipela.

Na popisu umjetnika sedmi put zaredom je i televizijska ikona svih kućanica Oprah Winfrey.

Popis heroja predvodi bivši predsjednik SAD i posebni izaslanik UN-a za Haiti Bill Clinton, a tu je i iranski oporbeni čelnik Mir-Hossein Mousavi, te glumac Ben Stiller, sportaši kao što su golfer Phil Mickelson, nogometaš Didier Drogba, tenisačica Serena Williams, te korejska umjetnička klizačica Kim Yu-Na.

Među 25 heroja je i puno manje poznatih osoba, poput američke veterinarske znanstvenice Temple Grandin, koja boluje od autizma, indijskog očnog kirurga Perumalsamya Namperumalsamya, koji vodi uspješnu bolnicu za operacije katarakta, mianmarskog novinara Nay Phone Latta i drugih.

No, američki mediji najviše su šokirani činjenicom da na slavnom popisu nema američke državne tajnice Hillary Clinton.

Na popisu se ove godine pojavljuje rekordan broj osoba iz svijeta, čak 47 iz 23 zemlje, a rekordan je i broj žena - 31.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
za rtl.hr

Jelena Leko otkrila nam je detalje vjenčanja: 'Jednostavna sam mladenka, sve sam pripremila za deset dana'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba