Ostalo

Lara Antić o suradnji sa suprugom: 'Nekad je to i dvosjekli mač, kad pjesma ne ispadne dobro nemamo treću...

Singl 'Do kosti' osvaja publiku, a Lara Antić i njezin suprug Hrvoje Prskalo bilježe nove karijerne uspjehe

RTL.hr
29.11.2021 21:00

Glazbenica Lara Antić s bendom 'Bang Bang' objavila je singl "Do kosti". Povodom izlaska novog singla, za RTL.hr Lara je otkrila ponešto o glazbi, suradnji sa suprugom i albuma na kojem vrijedno i polako rade.

Predstavili ste novi singl "Do kosti" koji je provokativnih stihova i energičnog ritma. Koja je tema pjesme?

Zapravo, ne bih rekla da su ti stihovi provokativni, možda malo direktni i odrješiti. U tekstu izražavamo našu želju da ubuduće ne šutimo na tuđe komentare i ispade. Što ne znači da ćemo sate provoditi na društvenim mrežama pišući komentare ispod objava ili replike na određene teme. Upravo suprotno, nikada to nismo ni radili. Mi svoje stavove iskazujemo pjesmama i radom. Bitke iz fotelja s lažnih profila, čak i onih stvarnih, mi nikad nisu bile jasne. Iskreno, ne razumijem takvu vrstu razgovora, da ne kažem nasilnog uvjeravanja ili neutemeljenog hvalisanja. Internet je svakom omogućio da javno izrazi svoje mišljenje ma koliko ono nekad bilo van pameti. Meni je uvijek bio draži kontakt oči u oči, pa i kad su sukobi u pitanju. Pjesma govori upravo o tome, iako svatko je slobodan protumačiti je na svoj način.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Kako izgleda proces nastajanja vaših pjesama?

Hrvoje Prskalo je autor svih naših pjesama, kako teksta tako i glazbe, a cijeli bend sudjeluje u stvaranju aranžmana. Hrvoje kaže kako ga ideja sama pronađe, nekad je okidač nečija rečenica, situacija ili naslov u novinama. Imamo taj luksuz da sami odrađujemo snimanja i kompletnu produkciju. Nekad je to i dvosjekli mač, kad pjesma ne ispadne dobro nemamo treću osobu za okriviti... Proces se sastoji od probe, usnimavanja, izmjena, korekcija i onda nakon nekog vremena možemo reći da imamo novu pjesmu. Taj vremenski period također varira, nekad je pjesma gotova za par dana, a nekad prođe i po nekoliko mjeseci. Ali kao i kod dosta drugih stvari, to je proces pokušaja i pogrešaka – nije gotovo sve dok se ne pronađe savršen ton, zvuk ili riječ koja čini tu cjelinu.

Jeste li zadovoljni reakcijama na pjesmu i koliko su vam važne reakcije obožavatelja?

Pjesma je vani tek tjedan dana i koliko vidimo i čujemo reakcije su dosta pozitivne. Najviše volimo testirati novu pjesmu kroz koncerte, ali nažalost to ne možemo zadnjih godinu - dvije. Live svirke su najbolji ispiti za neku pjesmu, tu se najbolje vidi kako ljudi reagiraju, drži li pjesma pozornost publike ili ne. Naravno, dobar video spot je booster" ako imaš dobru pjesmu. Sada je sustav ispitivanja tržišta promijenjen, koncerata nema pa je možda i lakše pogriješiti u procjeni. Reakcije publike su nam bitne kako na koncertima tako i na društvenim mrežama. Volimo pročitati dobar komentar, ali i konstruktivnu kritiku.

Bang Bang

(FOTO: Ljubo Zdjelarević)

Čija je ideja bila za snimanje ovog zanimljivog spota i odakle inspiracija?

Ovaj spot režirao je i montirao Raul Brzić, sve zasluge (i nedaj Bože kritike) su na njemu. Ni sama ne znam kako je točno došao do toga da spot izgleda ovako. Sjećam se samo da su mi u jednom trenutku rekli: Ti ćeš biti u latexu!. Nisam postavljala previše pitanja zašto i kako, znala sam da sam u dobrim rukama kostimografkinje i stilistice Ane Jurjević, makeup artistice Tene Bašić i frizerke Katice Topčić. Spot smo snimali na ljeto dok je Zagreb gorio na skoro +40C i mogu reći da uopće nije bilo jednostavno biti u tom lateksu, svaka čast onome tko to doma nosi i još nešto u tome uspije raditi. Željeli smo stvoriti sliku autoritativne, dominantne žene u crnom lateksu, samodopadne, ekscentrične djevojke u ružičastom i tipične sveznalice i internet preprodavačice u badiću. To su izmišljeni likovi koji nam pomalo idu na živce, kojima bi rado rekli što ih ide. Osim nas petero koji činimo bend, Bang Bang je puno više od toga. Tu je i duo bez kojeg ne bi postojao naš vizualni identitet; već spomenuti Raul Brzić i Ljubo Zdjelarević. Oni su pridruženi članovi koji su do sada za nas napravili čak 13 spotova. Imali smo tu sreću da smo pronašli ljude zajedničkih interesa, svjetonazora i estetike, a usput smo postali i pravi prijatelji. Sada smo kao mala firma. Sve što stvaramo radimo sami, od glazbe, snimanja, izrade spotova, web dizajna... . Firma je u zadnjih par godina narasla pa je Bang Bang dobio još dva člana, našeg menadžera Dinu Bahtijarevića i pojačanje u ženskim redovima, Sanju Rajković, našu PR-icu.

Kad možemo očekivati album i neki koncert na kojem vas možemo uživo čuti?

Album će pričekati još malo, snimamo i izbacujemo singl po singl, nemamo neku generalnu viziju za stvoriti tematsku cjelinu. Osnovna ideja nam je da album u konačnici sadrži brže pjesme s malo tvrđim" aranžmanima i produkcijom. Što se koncerata tiče, planiramo jako lijepe stvari koje ćemo realizirati već početkom iduće godine. Imamo i nekoliko upita za Advente, ali i dalje ništa nije potvrđeno s obzirom na trenutnu situaciju s pandemijom. Nadamo se da ćemo uspjeti odsvirati koju božićnu svirku ove godine.