Ostalo

Legendarni Ćiro za RTL.hr poručio: 'Ozdravit ću, evo im klinac, ne damo se!'

Trener svih trenera u kratkom razgovoru za RTL.hr pokazao je još jednom zašto je legenda i kako točno izgleda duh i stav pobjednika

B.M.
03.10.2022 12:30

Legenda svih legendi, Miroslav Ćiro Blažević , ne skriva svoj optimizam unatoč svemu što ga je snašlo posljednjih godina. Iako se bori s karcinomom, veliki Ćiro ne odustaje, a njegov borbeni sportski duh nije ga napustio ni jednog trenutka. Pokazao je to i na otvorenju ugledne poliklinike, koja je ovih dana otvorila vrata na novoj adresi. Preuređeni prostor oduševio je i velikog Ćiru, koji smatra da se Hrvatska u medicinskom smislu zaista ima čime ponositi.

"Meni je jako neugodno predstaviti se, ali nije to tajna za nikoga da pedeset godina radim posao koji se zove nogometni trener i da sam obišao svijet. Hvala nogometu što mi je to omogućio. Susretao sam mnoge klinike i bio u njima, tretirao se kao pacijent, ali vam dajem riječ da ovo nitko nema. Ovo što je napravio gospodin Rotim sa svojom ekipom, ni Švicarci to nemaju", ispričao nam je legendarni trener.

Sve je Blažević vidio i obišao, no najveće povjerenje ima u naše liječnike. Upravo zbog toga pun je optimizma i uz svoju dijagnozu: "Sve sam obišao i vidio i divim se ovome, to je slika male, ali velike Hrvatske u ovom medicinskom smislu i svakome pametnome preporučujem da dođe u ruke ove ekipe, ozdravit će k'o što ću i ja ozdraviti, evo im klinac, ne damo se", zaključio je Ćiro kroz smijeh.

U travnju ove godine Ćiro je za RTL.hr dao veliki, životni intervju, a u njemu je ispričao i kako izgleda njegov život danas. "Ma kakva prostata, rak se prošetao do kosti tako da sam u jednoj vrlo teškoj situaciji, ali ću vam se pohvaliti kako me sve najveće klinike zovu da bi me tretirali, a ja odgovorno tvrdim da su najbolji liječnici na svijetu ovdje kod nas", rekao nam je tada je Ćiro.

Brine se o sebi, kaže, sretan što je na nogama. "Tako sam sretan što ću vam iskreno odgovoriti. Sam se brinem o sebi, sam sve radim. Sretan sam da još mogu i da sam na nogama, ali sam sam kao ćuk. Supruga nije u dobrom stanju, pala je i slomila kuk. Ali nikada se ona o meni nije brinula, uvijek sam se ja brinuo o njoj, ali imam svoga sina, kada mi stvarno nešto zapne da ne mogu. On je tu", dodao je. U svome zagrebačkom domu, kaže, napravio si je i kapelicu pa se tu svakodnevno moli.

Čini se da su mu vjera i posvećenost, koje su ga dovele do nevjerojatnih uspjeha u životu, donijele snagu da se izbori i s teških zdravstvenim situacijama pa se Ćiro ne da i bitku protiv karcinoma uspješno bije već 17 godina.