Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SVIRAČI IZ KULTNOG FILMA

Legendarnim Romima danas nije do pjesme

Kako žive dva vrlo upečatljiva lika čiju pjesmu i danas pjevaju sve generacije? Donosimo priču o mladim romskim sviračima iz kultnog filma Ko to tamo peva. Danas im nije do pjesme.

RTL/ 9.4.2012. u 19:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ne postoji poznatija i legendarnija scena od one iz kultnog filma Ko to tamo peva. A i trideset godina poslije, NenadKostić pjeva istu pjesmu. Iako je bio policajac, privatnik, pa i DJ. Sad je, sudbina je valjda tako htjela, vozač autobusa, koji je u tek nešto boljem stanju od onog poznatog iz filma Ko to tamo peva.

Kao dijete od 11 godina nije imao pojma što znači snimanje filma. U film ga je ugurao 15 godina stariji stric, kojega isto znate po harmonici. Njome je dugo zarađivao, zatim se zaposlio, pa ostao bez posla.

"Svaki živac u meni i svaka sekunda koju živim, vraća me na snimanje filma koji je označio moju karijeru", govori MiodragKostić.

Tada su u raspadajućem autobusu sa šarolikim društvom putovali i trpjeli zbog toga što su Romi.

Trideset godina poslije, slična priča. Dvadesetak romskih obitelji pod teškom se policijskom pratnjom doselilo u kontejnere u naselju Resnik. Iako će novo naselje biti više od kilometra udaljeno od prvih kuća, bit će to preblizu za mještane, koji su poludjeli. Prvo su mirno prosvjedovali, zatim napali policiju, koja je uzvratila i nastale su scene kao iz građanskog rata.

Ni sva zaštitna oprema nije bila dovoljna, pa su cigle i kamenje dobro ozlijedili trinaest policajaca koji su završili u bolnici, a dvadeset Resničana je uhićeno. Samo da napomenemo, u nedjelju je bio Svjetski dan Roma.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ambiciozni i vrijedni

Što danas rade Kolindina djeca? Katarina je jako uspješna, a Luka je pravi misterij

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba