Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
'ŽALOSNO I DEGUTANTNO'

Lidija Bačić nastupila u dekolteu i minici pred katedralom u Sarajevu: Pljušte osude građana, ali i Gradskog vijeća

Fatmir Sulejmani i Lidija Bačić predstavili su pjesmu 'Sjaj'. Lidija je svojim outfitom zablistala i previše

Image
Foto: Screenshot Instagram
RTL.hr/ 3.6.2022. u 16:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Splitska pjevačica Lidija Bačić i bosanskohercegovački pjevač Fatmir Sulejmani predstavili su zajedničku pjesmu 'Sjaj', no ne baš na najprikladnijem mjestu, pogotovo kada se uzme u obzir Lidijin outfit. Naime, svoj nastup su organizirali pred katedralom Srca Isusova u Sarajevu. Treba li posebno isticati kako spomenuti koncert nije baš sjeo dijelu građana Sarajeva jer je Lidija Bačić ispred katedrale odlučila nastupiti u kratkoj bež haljini s dubokim dekolteom gdje gotovo ništa nije prepustila mašti?

"Haljina nije prikladna za to mjesto", "Ovo je prestrašno, sramota", "Žalosno i degutantno. Uopće ne priliči ovom mjestu", samo su neki od komentara korisnika društvenih mreža koji nisu krili nezadovoljstvo.

Image
Foto: Screenshot Instagram
Image
Screenshot Instagram

Osuda za nastup 36-godišnje Lidije i Fatmira stigla je ne samo od građana, već i od Gradskog vijeća Sarajeva.

"Katedrala Srca Isusova jedan je od nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, gradskih simbola i stup duhovnog života katoličkog stanovništva u Sarajevu. Ona govori o kulturi mjesta u kojem se nalazi i stoljećima je posjećuju ljudi iz svih krajeva svijeta i svih religija", poručile su gradske vlasti, a prenose bosanskohercegovački mediji.

"Klubovi vijećnika Naroda i pravde, SDP BiH i Naše stranke u Gradskom vijeću smatraju da je neprimjereno našu kulturnu baštinu koristiti kao pozadinu za estradne potrebe. Dostojanstvo jednog naroda čuva se i zaštitom integriteta njegovih spomenika. Oštro osuđujemo i pozivamo nadležne organe da pravovremeno reagiraju i, u skladu sa zakonom, opomenu i sankcioniraju sudionike", zaključili su u Gradskom vijeću.

Nakon što se oglasilo Gradsko vijeće Sarajeva, uslijedile su i riječi iz Općine Stari Grad Sarajevo odakle su poručili kako nisu dozvolili održavanje ovakvog programa te naglasili da se ograđuju od "neprimjerenih sadržaja izvedenih na ovoj lokaciji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Povodom brojnih reakcija javnosti zbog programa koji je izveden ispred Katedrale, u organizaciji Hayat d.o.o. Sarajevo, Općina Stari Grad obavještava javnost da nije dozvolila održavanje ovakvog programa i ograđuje se od neprimjerenih sadržaja izvedenih na ovoj lokaciji. Hayat d.o.o. obratio se Općini Stari Grad zahtjevom za izdavanje javne površine na Trgu Fra Grge Martića u svrhu pripreme snimanja emisije Hayat production show. U svom zahtjevu nisu naveli sadržaje koji će biti emitirani, niti izvođače koji će nastupiti.

Upravo kako bi se izbjegle ovako neugodne situacije i emitiranje sadržaja koji ne priliče užoj gradskoj jezgri, Općina Stari Grad Sarajevo je putem Službe za investicije i komunalne poslove izdala suglasnost za privremeno korištenje javne površine u kojem su jasno propisani uvjeti, među kojima posebno ističemo: "Da se poštuje javni red i mir kako se ne bi narušio dignitet i svetost Katedrale, građana i stanara susjednih objekata".

Snimci koje gledamo od te večeri prikazuju upravo suprotno, te smatramo da je Hayat d.o.o. prekršio uvjete navedene u odobrenju za korištenje javne površine i izigrao naše povjerenje. Zbog toga oštro osuđujemo njihov postupak i neprimjerene sadržaje emitirane na mjestu gdje se strogo mora voditi računa o porukama koje se šalju. Općina Stari Grad Sarajevo upućuje ispriku svim građanima, posebno rektoru Katedrale srca Isusova monsinjoru Anti Meštroviću i Vrhbosanskoj nadbiskupiji zbog nekorektnog ponašanja korisnika javne površine kojima ubuduće neće biti dozvoljeno korištenje ovog prostora", zaključili su u priopćenju objavljenom na stranicama Općine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
VRIJEME JE ZA ODLAZAK

Paulina je napustila Sinišinu farmu, a Martina je sretna što ostaje: 'Meni je kod njega baš lijepo'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
TOP LISTA

OVO SU UZORI VAŠE DJECE! Hrvatski TikTokeri zarađuju 'hrpu' novca i omiljeni su među tinejdžerima

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba