Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
KAKO PREMOSTITI ŽELUDAC

Liječnici pronašli rješenje za gubitak kilograma

Ako imate višak kilograma, imate i razlog više za požaliti se! No, da bi vas oslobodili tog strašnog životnog tereta, liječnici su pronašli rješenje! Ako već ne možete prestati jesti junk food i početi vježbati, zadnja opcija je otići pod nož! Pogledajte kako operacijom smanjiti i trajno premostiti želudac.

RTL/ 31.8.2012. u 18:22
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prije samo godinu i pol ova je Engleskinja težila čak 127 kilograma, a onda se odlučila za operaciju. Julie osburne odlučila je izgubiti više od 40 kilograma. Operacijom su joj liječnici jednostavno stavili omču na želudac i tako ga smanjili. To ju je stajalo 75 tisuća kuna no otada više ne treba lijekove.

No, nije samo Julie predebela. Svaki trideseti Englez muku muči i s pedesetak kilograma previše. Zato se liječnici sve češće odlučuju na kirurške zahvate - i to mnogo ozbiljnije od ovog Julinog. Kod nje se omča, nakon što se postigne željena težina, može skinuti pa tako i kilogrami vratiti, no jednom kad se ugradi želučana premosnica, povratka više nema. Slično je i u Hrvatskoj, gdje je oko pet posto predebelih. Ove se operacije zato rade i kod nas.

U godinu dana moguće je skinuti i do pedeset kilograma. I dok se u Hrvatskoj ovakvih operacija na godinu obavi tek stotinu, jer sustav koštaju 30.000 kuna, u Velikoj Britaniji prije pet godina napravili su ih više od 800. Samo prošle godine 5400. Šest puta više želučanih premosnica potaknulo je pitanje brzog rješavanja problema pretilosti.

Kirurški nož bio je potreban jer su i dalje bili predebeli, a zdravlje ugroženo. Debljina prijeti kardiovaskularnom, ali i lokomotornom sustavu. Opterećuje srce i zglobove. Ukratko - skraćuje život.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Čestitamo!

Katarina Rautek čeka treće dijete! Bivša pjevačica grupe ET otkrila spol i ime bebe

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba