Ostalo

Ljepotice na dnevnom redu! Bile su manekenke i nosile titule najljepših, a kasnije ušle u svijet visoke...

Lana Pavić ovih dana slavi sa svojom strankom, naime, Ivica Puljak pobijedio je na izborila u Splitu... Nekadašnja manekenka danas je vlasnica doktorata i žena koja bi u politici mogla dogurati jako daleko... No, nisu sve ljepotice baš takve sreće

RTL.hr
13.07.2022 16:23

Lana Pavić bila je jedna od najveselijih tijekom slavlja Ivice Puljka , koji je u nedjelju izborio pobjedu na lokalnim izborima u Splitu. Kako i ne bi kada je ova Splićanka krajem prošle godine ušla u vrh stranke Centar, naime, dijelom je Predsjedništva. Potpredsjednica Centra politički se aktivirala tek nakon što su neke nove političke opcije stupile na scenu, ali i nakon što je privela kraju svoj doktorat na Fakultetu političkih znanosti.

Danas je Lana često dijelom dnevnopolitičkog dijaloga, no nekada je bila poznata kao jedna od najpopularnijih domaćih manekenki. Bavila se tim zanimanjem tijekom studija, kako bi si popunila studentski budžet, no kasnije se, nažalost, dugo rješavala predrasuda. Lijepe žene se, naime, do danas moraju nositi s predrasudama na račun vlastitih sposobnosti, inteligencije i kapaciteta. Pavić može zlim jezicima mahati svojim doktoratom, projektima, ali i obitelji koju čini troje djece. Lana je od onih žena koje su postigle skoro sve što su željele. Dio toga bio je i ući u politiku, pokušati učiniti razliku.

Lana Pavić, Ivica Puljak i Marin Račić

No, nije jedina. Još je jedna poznata ljepotica ušla u svijet politike. Šibenčanka Katarina Prnjak u SDP je ušla u ranoj mladosti, a 2017. našla se na listi SDP-a za Šibenik. Privukla je ta informacija mnogima pozornost, a najvećim dijelom zbog toga što je Katarina svojedobno bila Miss Hrvatske. Osim manekenstvom i politikom, Katarina se bavi i poduzetništvom.

Katarina Prnjak

Ulaskom u politiku svojedobno je iznenadila i bivša Miss Universe Hrvatske, Zagrepčanka Natalija Prica . U politiku je ušla 2018., i to kao nestranačka zastupnica Gradske skupštine grada Zagreba. Tada je Ana Rucner stavila mandat u mirovanje, a Natalija je preuzela njezinu funkciju. Prije negoli je došla na takvu funkciju, Prica je diplomirala stomatologiju. Jedna je od rijetkih kojima politika nije donijela previše dobroga u životu. Dapače, za pretpostaviti je da je sretnija danas, kada više ne sudjeluje u javno političkom životu. "Ja sam specijalistica ortodoncije i radim u struci. Nisam nikad zapostavila svoju struku dok sam se bavila politikom iako je to možda bilo pogrešno interpretirano, no cijelo sam vrijeme radila u struci", izjavila je Natalija Prica za kamere RTL Exkluziva nedavno. Otkrila nam je tada i da je bilo prilično zahtjevno kombinirati politiku i stomatologiju.

Natalija Prica

Svojedobno je u politiku zašla i Antonija Mišura . Sportašica slovi za jednu od najljepših Hrvatica, a svojedobno je odabrana i za najljepšu sportašicu Mediteranskih igara. U politiku je ušla 2013. godine, izabrana je tada u Gradsko vijeće Šibenika kao osma na listi HDZ-a. Budući da je bilo prilično zahtjevno voditi vrhunsku sportsku i političku karijeru, Antoniji je vrlo brzo nađena zamjena u Gradskom vijeću.

Antonija Mišura

Zavodljivi zov politike nije zaobišao ni Katarinu Banić , koja se lentom Miss Hrvatske okitila 2010. godine. Obnašala je svojedobno dužnost predsjednice HČSP-a u Trilju, no taj je posao kasnije stavila u drugi plan kako bi diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Splitu.

Katarina Banić

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.