Ostalo

Ljubavna priča najmoćnijeg političara u Hrvatskoj: Evo kako je premijer upoznao svoju voljenu suprugu Anu

Nakon što je RTL.hr ekskluzivno donio vijest o trudnoći premijerove supruge Ane Maslać Plenković, prisjetili smo se njihove ljubavne priče

RTL.hr
01.02.2022 16:00

RTL.hr prvi je ekskluzivno doznao i objavio iz izvora bliskog čelnom čovjeku vlade dapremijer Republike Hrvatske Andrej Plenković i supruga Ana Maslać Plenković čekaju treće dijete. Donosimo vam sada i ljubavnu priču poznatog para koji će uskoro dočekati prinovu.

Dugogodišnji partneri godinama su dio javnog svijeta, ali samo rijetki znaju kako je zapravo započela njihova ljubavna priča. Gotovo nikad ne pričaju o privatnom životu i u dogovoru čuvaju intimu svoje djece.

Andrej Plenković i Ana Maslać Plenković

(FOTO:Igor Kralj/PIXSELL)

Ana Maslać Plenković u medijima se pojavljuje zaista rijetko, a toj praksi ostala je dosljedna i kada je riječ o javnim događajima s obzirom na to da se svega nekoliko puta pojavila sa suprugom u formalnim prilikama.

Pročitajte još
Premijer Plenković i supruga Ana čekaju treće dijete!

Rodom iz Dubrovnika, Ana je rođena 19. prosinca 1979. Diplomirala je na Pravnom fakultetu, a jedno vrijeme radila je kao šefica Službe za pravne poslove i ljudske potencijale u Hrvatskom saboru.

Ana Maslać Plenković i Cheng Hong

Andreja je upoznala 2007. upravo na radnom mjestu i to dok je on obavljao dužnost tadašnjeg zastupnika u Europskom parlamentu. 'Sa suprugom sam se upoznao preko zajedničkih prijatelja', rekao je premijer kratko 2015. za Express.

Ljubovali su nekoliko godina, a onda su se početkom listopada 2014. odlučili zavjetovati na vječnu ljubav. U tom trenutku Ana je već bila u visokoj trudnoći pa je dva mjeseca nakon vjenčanja na svijet stigao sin Mario. Zanimljivo, dječak jedobio ime po djedu, Andrejevom ocu, etabliranom komunikologu. Tri godine nakon ponovno su se ostvarili u ulozi roditelja, a tada je na svijet stigla preslatka Mila.

Andrej Plenković i Ana Maslać Plenković

(FOTO:Igor Kralj/PIXSELL)

Prema medijskim izvorima, nakon drugog porodiljnog dopusta, Ana se u travnju 2020. vratila na mjesto savjetnice u Uredu za međunarodne i europske poslove.

Iako se, kao što smo već i naveli, Ana rijetko kada pojavljuje u javnosti, neke važne događaje ipak nije propustila. Primjerice posjet papi Franji u listopadu 2017., advije godine nakon u zagrebačkoj zračnoj luci dočekali su kinesku delegaciju predvođenu premijerom Lijem Keqiangom.