Ostalo

Ona je nova kraljica Torcide? Vanja Kalinić prva je žena koju je Nikola zavolio, a ovo je njihova...

Vanju i Nikolu upoznali su zajednički prijatelji 2004. godine dok su praktički još bili tinejdžeri. No, ljubav se odmah rodila i baš poput većine nogometaša riječ je o onoj prvoj srednjoškolskoj ljubavi koja se ni 18 godina nakon nije ugasila

T.M.
21.04.2022 16:15

Nogometaš Nikola Kalinić novi je heroj Hajduka! Nakon što je pogotkom u 63. minuti donio pobjedu svom klubu u okršaju s najvećim suparnikom Dinamom - cijeli Poljud skandirao je njegovo ime - Nikola, Nikola, Nikola... Detalje o njegovoj dugogodišnjoj karijeri prepuštamo sportskim novinarima, a u nastavku vam donosimo sočne informacijeiz njegovog privatnog života koji na sve načine pokušava sakriti od znatiželjne javnosti.

Bivša manekenka Iris Rajčić prije godinu dana postala je 'kraljica Torcide' jer je zbog nje nogometaš Marko Livaja odbio milijunske ugovore i ostao u rodnom gradu, a sada, sudeći po komentarima, atraktivna plavuša dobila je pravu konkurenciju. Naravno, riječ je o supruzi NikoleKalinića, samozatajnoj Vanji Kalinić koja je svakako jedna od žena koja je utjecala na njegovu karijeru.

A kako i ne bi kada je upravo ona prva žena koju je Nikola zavolio, a potom 2013. godine i oženio. Upoznali su ih zajednički prijatelji 2004. godine dok su praktički još bili tinejdžeri. No, ljubav se odmah rodila i baš poput većine nogometaša riječ je o onoj prvoj srednjoškolskoj ljubavi koja se ni 18 godina nakon nije ugasila.

Godine 2013. odlučili su i pred Bogom se zakleti na vječnu ljubav pa su organizirali skromu ceremoniju. Klasično slavlje sa širokim krugom prijatelja i obitelji nisu imali jer je Vanja tada bila u visokom stupnju trudnoće. Nije tipična supruga nogometaša koja na društvenim mrežama skreće svu pozornost na sebe, već je obiteljska žena koja je u sjeni, a posvećena je brizi o svoje dvoje djece. Odrasla je okružena Dalmacijom, u mjestašcu Trpnju na poluotoku Pelješcu, a završila je Pomorski menadžment nakon čega je odlučila slijediti Nikolin put.

"Iz moje skromne biografije s ponosom volim istaknuti to što sam s petnaest godina otišla iz roditeljskog doma i četiri godine živjela sama dok nisam maturirala. Sigurno je to razlog zbog kojeg sam sazrela prije no drugi. Kad smo se Nikola i ja zaljubili, bili smo praktički još uvijek tinejdžeri, tako da je ostatak moje biografije usko vezan uz njegovu karijeru, a ono na što smo oboje najponosniji svakako je naš sinčić Mateo, jer s njim je naša ljubav dobila onaj puni, istinski smisao", rekla je Vanja prije sedam godina za Slobodnu Dalmaciju.

Kruna njihove obitelj, svakako su njihova djeca - 2014. godine na svijet je stigao Mateo, a 2019., samo nekoliko dana prije njegova 31. rođendana, kći Lota. Iako je svojedobno imala Instagram profil zaključan za javnost, Vanja je nedavno svoj profil stavila na public pa sa svojim pratiteljima i javnosti dijeli brojne trenutke iz svog privatnog života.

Da ona 'pred Bogom se zaklinjemo na vječnu ljubav u dobru i zlu' nije samo floskula, Vanja je dokazala 2018. godine tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji kada je njezin suprug odbio ući u igru i zamijeniti Marija Mandžukića u 84. minuti dvoboja protiv Nigerije. Tada je rekao da je razlog bol u leđima, a kasnije se saznalo da Nikola zapravo nije bio zadovoljan statusom u reprezentaciji. Izbornik Zlatko Dalić tada ga je izbacio iz reprezentacije. Tih mjesec dana svakako nisu bili 'med i mlijeko' za nogometaša jer, em što je Hrvatska ostvarila najbolji plasman u povijesti, a on je isti propustio, em što je njegovo ponašanje izazvalo bijes javnosti. Bilo kao bilo, u najtežim trenutcima njegova najveća podrška bila je upravo supruga Vanja.