Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SANJKAMA DO SLAVE

Ludo natjecanje u poznatom njemačkom skijalištu

Sjećate se onih sanjki koje vam sigurno stoje zaboravljene negdje na tavanu? Nakon idućeg ćete priloga sigurno s njih obrisati prašinu i jedva čekati snijeg. Jer uvrnuto natjecanje održano u poznatom njemačkom skijalištu pokazalo je koliku dozu adrenalina donosi spuštanje niz padinu.

RTL/ 8.1.2013. u 18:17
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Runda piva bila je više za ohrabrenje nego za žeđ jer dečki znaju što ih za nekoliko minuta čeka. A čeka ih padanje i kotrljanje kilometar dugom stazom na kojoj na sanjkama ili na pozadini dostižu brzinu i do devedeset kilometara na sat. Zato natjecatelji često zbog bjesomučnog kočenja do cilja posve poderu potplate čizama.

Rekord staze iznosi samo 85 sekundi, ali pobjedničko vrijeme od devedeset i osam sekundi je odlično s obzirom na ovogodišnje probleme sa stazom.

Sapun, koža slanine i tko zna koji još trik iz rukava. Pravi natjecatelj mora sve imati spremno. Prijaviti su se smjeli samo timovi koji imaju prave drvene sanjke, koje smiju biti pojačane tek na nekoliko mjesta. Sanjke sa zaobljenim prednjim dijelom prije su se tradicionalno koristile za transport sijena i drva, ali su polako postale muzejski primjerci. Sve dok Garmisch-Partenkirchen nije ponovno oživio organiziranjem ovog natjecanja. Svi su opet poludjeli za starim sanjkama.

U utrci koja prikuplja velik broj gledatelja koji najviše navijaju da na stazi ostane koji zub ili natjecatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatska je kolonija prije nekoliko dana počela invaziju na strana skijališta. Pouzdano znamo da se alkoholom podgrijane snježne aktivnosti mnogih domaćih uživatelja u snijegu baš i ne razlikuju od ovoga.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nisu uspjeli

Ljubav Davora Bernardića s bivšom suprugom počela je instrukcijama, no nisu uspjeli: Mediji su o razvodu saznali preko PR priopćenja

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba