Ostalo

Luka Nižetić: 'Dosad sam pjevao o pravoj ljubavi, sad pjevam o pravom životu'

Radim što želim - kratko i jasno poručuje Luka Nižetić u svojoj novoj pjesmi

Tabloid.hr
04.06.2018 14:39

Kada sam pred sebe dobio tekst gospodina Marija Mihaljevića nije bilo dvojbe. Pop glazba ne mora biti uvijek rezervirana za sladunjave teme, ona može progovarati i o društvenim stanjima koja se događaju u našoj okolini. Do sada sam pjevao o pravoj ljubavi, a ovoga puta pjevam o pravom životu', izjavljuje popularni splitski glazbenik.

Radim što želim' nova je pjesma iz radionice autora i producenta Branimira Mihaljevića, za koju Luka naglašava da je pogodila "u sridu" i da je upravo onakva kakvu bi ju i sam napisao.

"Kada me Branimir obzirno između izdavanja dvije knjige poezije zamolio da mu nešto napišem za Luku, rekao sam mu da sam u drugom filmu, ali on je rekao da mu baš to treba. Drago mi je da je Luka, kako se i čuje, s guštom otpjevao malo drugačiji tekst nego inače što će, čini mi se, rezultirati ne samo ljetnim uspjehom ove pjesme", istaknuo je autor teksta, pjesnik Mario Mihaljević.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Mnogi će primjetiti kako se Lukin novi singl zvukom i senzibilitetom oslanja na njegove dosadašnje najveće hit naslove poput Amsterdama', Juga' ili Kad zasvira...', a upakirana u moderan zvuk, te sadržaj i poruku koju donosi opasno pretendira za pjesmu koja će često biti citirana među ljudima. Radim što želim' sa zaraznim i pamtljivim refrenom, koji bez obzira na oštro pero potpisnika teksta pjesnika Maria Mihaljevića, pruža dozu optimizma koji je na kraju i stalni životni moto Luke Nižetića.

U režiji Rina Barbira na otoku Visu tijekom dva dana snimljen je i prateći video broj u kojem je glavni i jedini akter Luka Nižetić. Volim proces snimanja video broja. Smatram da je slika isto toliko važna koliko i ton za predstavjenje pjesme. Dobili smo jedan malo nadrealni video gdje oko mene levitiraju razni predmeti, vrlo je razigrano, koloristično, a otok Vis pružio nam je traženi osjećaj izoliranosti. Veći dio spota je sniman u slowmotion tehnici s mobitelom GalaxyS9 plus kako bi se postigao što fluidniji pokret predmeta koji me prate.'o samom snimanju rekao je Luka, te dodao Jedan dan nas je ubijalo sunce, dok nam je drugog dana prijetila kiša, al na svu sreću sve je ispalo kako je bilo zamišljeno.'