Ostalo

Luka Nižetić novim zvukom pomiče vlastite granice i kreće u dosad neviđenu kombinaciju - s tamburicom

'Da, dogodilo se i to. Meni je bila velika želja samo nekako mislim da se u životu trebaju stvari trebaju poklopiti, trebaju te nekako trebaju te same pronaći'

Dalila Turk
24.11.2016 18:15

Luka Nižetić oduvijek je volio eksperimentirati glazbenim stilovima, pa je svaka njegova pjesma nekako drukčija od prethodne. A ovu posljednju 'Kad tuga umiri proljeće' servira nam u dvije verzije. U jednoj od njih prvi put koketira s tamburicama. Hoće li razočarati svoje obožavatelje?

Na taktove tamburice lako bismo mogli mislima odlutati na slavonske ravnice. No ipak ostajemo u Zagrebu, gdje Splitski slavuj snima spot za novu pjesmu. Susret Dalmacije i Slavonije. Luka Nižetić novim zvukom pomiče vlastite granice i kreće u dosad neviđenu kombinaciju - s tamburicom.

"Da, dogodilo se i to. Meni je bila velika želja samo nekako mislim da se u životu trebaju stvari trebaju poklopiti, trebaju te nekako trebaju te same pronaći", govori Luka.

A to se i dogodilo. Tamburaški sastav Za dušu i Luka našli su se u pjesmi 'Kad tuga umiri proljeće'

"Luka je iz Dalmacije, mi smo iz Slavonije i svi smo nekako se našli u Zagrebu tako da mislim da je to jedna zdrava suradnja", kaže Ivica Plivelić iz Tamburaškog sastava Za dušu.

"Ovu sam pjesmu čuo prije godinu i pol, dvije, i sve sam čeka moment, čeka moment i mislim da je sad taj moment, pravi", ističe Nižetić.

A prava stvar ovoga puta ima dvije verzije pa ćemo Lukin novi singl moći čuti u kombinaciji s tamburicom ali i s puhačima.

"Ja zapravo volim sebi zakomplicirati život. Izvorno je bila sa žicama međutim, kako radim s Baby Duksom na albumu i tako i već dugo super surađujemo, on je jedan dan napravio jednu verziju skroz suludu, a to je verzija sa puhačima. Ova sa tamburama je ful mirna, jednostavna i prozračna, a ova je uzburkana divlja i dođe ti u jednom trenutku da razbiješ čašu od pod ili zid ili glavu", tvrdi Luka.

E da, s Lukom ćemo odsada i čaše razbijati jer koketiranje s glazbenim stilovima dobro mu ide. Skromni Luka radi upravo takvu glazbu. Strastvenu i punu emocija. Ovoga puta nam je to servirao u duplom pakiranju.