Play ponuda
Play ponuda
MINISTRI VJEŽBALI RONJENJE

Maldivi: Vježba za podvodnu sjednicu vlade

Ministri i premijer će se spustiti na šest metara dubine, a žele privući pozornost na opasnost koja im prijeti zbog globalnog zatopljenja.

Image

maldivi, vlada maldivi

M.K.S./HINA/ 16.10.2009. u 8:12
Play ponuda

COLOMBO - Maldivski ministri su u ronilačkim odjelima imali generalnu probu za jedinstvenu sjednicu vlade pod morem, koja će biti organizirana u subotu kako bi se privukla pozornost na opasnosti globalnog zatopljenja po tu otočnu državu Indijskom oceanu.

Ministri su vježbali ronjenje na dubini od šest metara blizu otoka Girifušija, 25 plovidbe minuta brodom od glavnog grada Malea, objasnila je koordinatorica događaja Aminat Šauna. "Sve je na mjestu i spremni smo za ministarski sastanak u subotu", kazala je ona.

Oni će se potpisati na svoja mokra odijela i prodati ih na dražbi na internetskoj stranici protectmaldives.com. Prikupljeni novac poslužit će zaštiti koraljnog grebena, istaknula je ona.

Za podmorski sastanak, vlada je postavila stol na dno mora, a ministri će "govoriti rukama i signalima".

Od 14 članova vlade, samo tri ministra neće zaroniti. Dvojica zbog medicinskih razloga, a treći je na putu po Europi.

Maldivski arhipelag, jugozapadno od Šri Lanke, na prvoj je liniji bojišta protiv klimatskih promjena i rasta razine mora. Više od 80 posto maldivskog teritorija, sastavljenog od koraljnih otoka, manje je od metra iznad razine mora.

Za ideju o ronilačkom sastanku vlade zaslužan je predsjednik države Mohamed Našid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
transfer koji je naljutio 'lege'

Tko je Petar Bočkaj, novopečeni Dinamovac oko kojeg se digla prašina?Nedavno je ušao u drugi brak - i otac je dvojice dječaka

Play ponuda

Više s weba