Play ponuda
Play ponuda
pravilnik o pakiranju

Marihuana može u kolače i kekse, ali ne u lizalice i bombone

Strogo je zabranjeno dodavanje konoplje u bombone, lizalice i slične proizvode koji su privlačni djeci, a svi prehrambeni proizvodi koji sadrže marihuanu moraju imati etiketu s navedenim sastojcima.

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
RTL/Hina/ 18.7.2014. u 11:14
Play ponuda

U specijaliziranim trgovinama u kojima se u američkoj saveznoj državi Washington prodaje marihuana dopuštena je prodaja keksa, kolača i sokova s derivatom te droge, no taj se "sastojak" ne smije dodavati bombonima, lizalicama i sličnim prehrambenim proizvoda privlačnim djeci.

Washington je druga američka država koja je dopustila prodaju marihuane odraslim osobama u specijaliziranim dućanima od 8. srpnja u skladu sa strogo reguliranim sustavom što su ga 2012. odobrili glasači.

Državni Odbor za kontrolu prodaje alkohola i opojnih sredstava koji regulira poslovanje ovog sektora objavio je pravilnik o pakiranju i etiketiranju prehrambenih proizvoda s marihuanom. Strogo je zabranjeno dodavanje konoplje u bombone, lizalice i slične proizvode koji su privlačni djeci, a svi prehrambeni proizvodi koji sadrže marihuanu moraju imati etiketu s navedenim sastojcima.

Na njima mora biti naznačena količina marihuane, a proizvođač mora jamčiti da je njezin derivat ravnomjerno raspoređen u prehrambenom proizvodu.

Prva američka država koja je legalizirala prodaju marihuane u trgovinama 1. siječnja 2014. bila je Colorado.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
popularna djevojka

Ovo je ista osoba? Splitska influencerica Ela Jerković podvrgnula se brojnim operacijama, evo kako je izgledala prije

Play ponuda

Više s weba