Ostalo

Marija i Ivana Husar kroz smijeh otkrile: 'Stresno smo prošle kroz rujan, teško smo ga preživjele, teško!'

Sestre Husar sreli smo na otvorenju jedne poznate poliklinike, a tom prilikom progovorile su o svojoj obitelji, roditeljstvu i zdravim navikama

B.M.
05.10.2022 08:00

Sestre Husar lijepa su konstanta domaće glazbene scene. Marija i Ivana javnosti su se predstavile krajem 1995. godine, kada su bile dijelom ženske pop grupe " Divas ". Dosegle su kultni status, a tijekom deset godina djevojke su stvorile niz hitova. Usudili bismo se reći da i danas uraci "Divasica" zvuče urbanije i moćnije od niza hitova koje slušamo danas. Velikim dijelom zahvaljujući i snažnim vokalima sestara Husar. Nakon razlaza benda 2005. godine, djevojke su krenule svaka svojim karijernim putom, a Marija i Ivana ostale su trajno vezane uz glazbu.

U međuvremenu su i zasnovale obitelji, postale majke te otkrile novi pravac u svom stvaralaštvu. Naime, duhovna glazba njihova je velika sreća i ispunjenje. O svim ovim temama simpatične sestre govorile su u razgovoru za RTL.hr.

Stresni 'školski' rujan su, kažu kroz smijeh, preživjele. "Svi pričamo o istome, a to je o stresnom početku, teško smo ga preživjele, teško! Evo, mogu reći da još uvijek volim raspored treninga, glazbene, i po tome ravnam svoj raspored. Sad smo već na onoj nijansi koliko nam treba od točke A do točke B, da i to ukalkuliramo u raspored te da ostavimo vrijeme i za ove nepredviđene situacije, kao što su prehlade i momenti dodatnih instrukcija", ispričala nam je Ivana Husar.

Uz dnevne obaveze, moraju se brinuti i o vlastitom zdravlju. "U principu da, život dijelim na prije i poslije djece. Nakon što sam dobila djecu sam zapravo počela promišljati o svom zdravlju i uvela sam u svoju rutinu obavezne sistematske preglede, redovito provjeravanje krvne slike... Jesam to stavila u rutinu, prevencija može spriječiti puno toga lošeg u našem životu. Bolje doznati na vrijeme nego prekasno, a s druge strane to utječe i na kvalitetu života. Zdrav život utječe na naše vrijeme, vrijeme koje provodimo s prijateljima i obitelji, uvijek sam za tu varijantu", poručila je Ivana. Slično je stava i njezina sestra Marija. "Kad si mlad, ne razmišljaš o tome, a onda kada uđeš u neke godine ta svijest raste i mijenja se, pogotovo kada dobiješ djecu. O nekim stvarima brinem otkad sam bila mlađa jer su mi ostali savjeti starijih. Jako sam se toga držala od mladosti, ali kad uđeš u neke godine što se tiče prehrane paziš što jedeš, pa koju ćeš prehranu djecu uvesti i dati im navike. Velika je odgovornost od samog starta i na djeci, koliko mi ulažemo u naše i njihovo zdravlje", dodala je Marija.

Zbog obaveza su u deficitu s vježbanjem, kažu sestre kroz smijeh. "Tu smo u deficitu s vremenom i brigom o sebi. Tu su djeca i posao, sebe tu stavljaš na zadnje mjesto, ali definitivno svijest je tu, to je nama u opisu toga da imamo zdravu prehranu, odavno smo mijenjale neke navike, izbacile šećer, bijelu rižu, tjesteninu, uvele smo nove namirnice", rekla je Marija. Ivana je, pak, dodala da u svojoj kuhinji trenutno ima osam vrsti brašna! "Volim eksperimentirati sa zdravom hranom i fino kuhati, pa mi je to izazov. Da se zdravo napravi na ukusan i poseban način. Dobro je skrenuti nekad s tog puta jer ako pretjeramo, onda to odlazi u neku vrstu dijagnoze. Kad smo umjereni i svjesni što nam odgovara, onda se to nekako zaokružuje", zaključila je Ivana.