Ostalo

Marijana Mikulić ponosno o sinu: 'U godinu dana napravili smo čuda'

Marijana Mikulić ranije je govorila o poteškoćama u razvoju svog najmlađeg sina, a sada je pratitelje obavijestila o njegovom napretku.

Tabloid.hr
16.10.2021 14:08

"Moj Jakov ne govori, ne gleda u oči, ne odaziva se na ime, ništa ne razumije kada mu se govori.", opisala je glumica stanje svog sina Jakova početkom ove godine, a sada je u objavi na Instagram profilu otkrila kako dječak napreduje.

"Puno mi se vas nasekiralo što dijete ima govorne poteškoće, a mi se veselimo da govori engleski. Jer - treba sada sve samo na hrvatskom, izbjegavati ekrane, izbjegavati engleski jezik.

Sve uistinu dobronamjerni savjeti, hvala na njima i na odvojenom vremenu i trudu", započela je glumica.

"Ali mi smo već godinu dana u terapijama, logoped za ranu intervenciju, radni terapeut, floortime terapeut... Vjerujte, sve što trebamo čuti i znati - čuli smo i znamo. Djetetu ako palimo crtiće - palimo samo na hrvatskom, mi mu se obraćamo na hrvatskom. On jednostavno bolje reagira na engleski, ali sve što kaže na samo nama razumljivom engleskom - mi mu ponovimo i na hrvatskom. Tako da zadnje vrijeme dobijemo i 'da bobe' (daj vode), 'da kupa' (daj kupa, kao daj kadicu da se kupa). Gotovo uvijek ima pokaznu gestu", nastavila je Marijana.

"U vrtiću čak već ulazi bez problema u grupu, i svoj kratak ali jako aktivan termin proboravi bez problema, teti zna iskomunicirati na svoj način da treba piti ili na wc. Napreduje polako, ali stalno napreduje, ne stagnira, ne nazaduje, i mi vjerujemo u najbolji ishod. Bez sarkazma i ironije - hvala svima na savjetima! Ali stvarno nemam snage svakom ponaosob objašnjavati:

1. Što i kako radimo jer bih mogla onda cijeli dan visiti na telefonu

2. I da - DA - mi se veselimo baš svakoj reakciji i riječi pa makar ona bila na ruskom.

Samo krenite, rad rad rad, što prije to bolje, čuda se mogu napraviti u godinu dana", zaključila je glumica objavu savjetom drugim roditeljima koji se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji.

Marijana Mikulić

(FOTO: INSTAGRAM)

Pratitelji su u komentarima podržali glumicu u njezinoj borbi i čestitali na postignutom napretku.

"Bravo majko", "Presadak je", "Rad, rad i rad napravi čudo", samo su neki od mnoštva pozitivnih komentara.

Pročitajte još
Marijani Mikulić o 'dobronamjernim' savjetima koji nikome ne pomažu: 'Uh, vidi kako je ovaj dječak velik,...

Podsjetimo, glumica je i ranije rekla kako joj je cilj podići svijest o poteškoćama u razvoju djece.

"Mnogi su mi rekli da sam ih potaknula da svoju djecu odvedu stručnjaku jer do tada nisu razmišljali da bi neke stvari u ponašanju mogle biti problematične", zaključila je tada.