Ostalo

Iskrena ispovijest! Marina Mamić o bolnim operacijama čeljusti: 'Nisam mogla jesti niti normalno ležati'

Umjetnica Marina Mamić otkrila nam je s čime ju je osvojio partner iz Slovenije, koliko je bolan posljednji estetski zahvat kojem se podvrgnula, ali i koji su joj planovi za budućnost

T.M.
10.11.2021 08:00

Jedna od najpoznatijih domaćih make up umjetnica imajstoricamaski, simpatična Marina Mamić osvojila je brojnu publiku nevjerojatnim transformacijama koje s pratiteljima dijeli na društvenim mrežama. Ova umjetnica o svom privatnom i poslovnom životu otvoreno priča, a u intervjuu za RTL.hr sada je progovorila o novom estetskom zahvatu, ljubavi u doba pandemije, poslu i planovima.

U posljednje vrijeme neizbježna je tema'koronavirus' – koliko je cijela pandemija na vas utjecala?

Moram priznati da trenutno i ne utječe previše. Fokusirana sam samo na posao, obaveze, na to da uživam u životu i provodim vrijeme sa svojim voljenima. Sjetim se da je pandemija tek kada krenem u trgovinu i kada moram izvaditi masku.

Pati li vašposao zbog pandemije?

Za sada, hvala Bogu, ne. Posla uvijek ima, a ako ga nema sama gapronađem. Uvijek sam bila snalažljiva kada je riječ o tome.No ako postrože mjere kao što se spominje onda bi to moglo početi utjecati na moj posao, kao što će utjecati i na svačiji.

Poznato je i kako već neko vrijeme ljubite muškarca koji živi u Sloveniji? Koliko Vam je ova situacija otežala ljubavni odnos?

Naša ljubav je započela u vrijeme lockdowna pa smo se mi već navikli da nam korona i mjere određuju kada ćemo se vidjeti. Znamo se često i našaliti s tim. Srećom oboje smo jako strpljivi, puni razumijevanja i volimo se pa nas ništa ne može poljuljati.

S čime Vas je partner osvojio?

Od kuda početi? Divan je stvarno. Ne mislim samo fizički izgled što je očigledno, nego kao osoba. Toliko je nesebičan, pažljiv, dobar, iskren i zabavan. Imamo isti smisao za humor pa se stalno smijemo. Ono što me također privuklo kod njega je to što je otvorena osoba, što mi je podrška u svemu, ništa mu nije teško napraviti ako zna da će me to učiniti sretnom. Kada recimo pričam s njim o nekom svom problemu on me sluša, savjetuje i uživi se kao da je to i njegov problem. Osjećam se blagoslovljeno što sam našla takvu osobu.

Nedavno ste se podvrgnuli jednom estetskom zahvatu. Možete li nam nešto reći više o tome?

Da, prošla sam zapravo dvije velike operacije u posljednja tri mjeseca. Operaciju nosa i operaciju brade. Operaciju brade sam imala prije nekih mjesec dana pa se još uvijek oporavljam od nje.

Jeste li sada zadovoljni izgledom?

Zadovoljna sam sa svime što sam do sada napravila i definitivno sam puno zadovoljnija sadašnjim izgledom. Noosoba sam koja smatra da uvijek može bolje. Možda neću raditi ovako velike promjene, ali opet, nikad se ne zna. Moj cilj nije sad da izgledam kao neka druga osoba, nego da jednostavno izgledam kao najbolja verzija sebe.

Poznato je kako je to iznimno teška operacija. Kako prolazi oporavak?

Najgori dio sam, nasreću, već prošla. Prvih tjedan dana nisam mogla jesti ništa osim tekuće i kašaste hrane, bila sam strašno natečena, morala sam spavati u poluležećem položaju, nisam mogla otvoriti usta zbog čega sam teže pričala i zbog čega mi je bilo teže četkati zube. No sada je sve to iza mene i jedino što mi sada još preostaje je da čekam da mi otok u potpunosti splasne.

Neki pratitelji komentirali su kako u posljednje vrijeme izbacujete sve manje transformacija. Koji je razlog?

Jedan od razloga je i taj što sam prošla dvije teške operacije od kojih sam se mjesecima oporavljala i još se oporavljam. Drugi razlog zašto ne snimam toliko često kao prije je taj što su transformacije jako zahtjevne za napraviti, oduzimaju puno vremena i višesatno sjedenje u istom položaju počelo je utjecati i na moje zdravlje pa sam odlučila malo smanjiti s time, posvetiti se sebi i nekim suradnjama koje nezahtijevajuu toliki napor. No, ne mislim nikad potpuno odustati od toga. Ponosna sam na taj svoj neobični talent koji posjeduje jako malo ljudi na ovom svijetu i neću ga zanemariti.

O vama su pisali i brojni svjetski mediji. Koja Vam je najteža, ali i najdraža transformacija?

Moram priznati da me je iznenadilo do kud su sve moje transformacije dospjele. Najteža transformacija koju sam ikada radila je definitivno bila ona kada sam u istom danu radila glumca Joaquin Phoenixa i njega kao Jokera. Tu transformaciju sam snimala čak 27 sati! Uvijek mi se teško odlučiti koja mi je transformacija najdraža jer su mi sve drage, ali evo reći ću Julia Roberts jer je ta transformacija obišla svijet.

Možete li nam opisati proces?

Pa ukratko, prije nego sjednem snimati moram namjestiti rasvjetu, kadar, pripremiti šminku, periku, kostim i leće. Tek onda kreće proces šminkanja. Nakon višesatnog šminkanja slijedi oblačenje kostima, stavljanje perike, leća i zatim moram snimiti završni dio - gluma, mimike.. što isto zahtjeva višesatno snimanje jer sam perfekcionist i volim da sve bude točno onako kako sam zamislila. Nakon toga slijedi uređivanje videa koje zna potrajati i nekoliko dana i tek onda mogu objaviti video. Kada moji pratitelji pogledaju video, sve to izgleda jako jednostavno i brzo, ali zapravo iza svega toga stoji jako puno uloženog vremena i truda.

Što vaši pratitelji mogu očekivati od vas u skorije vrijeme?

Mogu očekivati neočekivano.Osim novih transformacija imam još svašta drugog u planu. Neću sada u detalje, neka bude iznenađenje.