Ostalo

Marta Fernandes oglasila se o poreznom dugu od 215 tisuća kuna te prozvala medije i 'neorganiziranu'...

"Dragi mediji, imam potrebu odgovoriti na objavljene clanke o poreznim dugovanjima mog supruga Juniora Fernandesa", započela je Marta Fernandes u Instagram objavi.

Tabloid.hr
03.11.2020 10:05

Porezna uprava objavila je godišnju listu dužnika na kojoj su i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost.

Radi se o listi na kojoj se nalaze fizičke osobe dužne više od 100 tisuća kuna, pravne osobe koje su dužne više od 300 tisuća kuna te svi ostali građani koji su dužni više od 15 tisuća kuna. Tko su se na listi našla i brojna poznata imena, od estradnih zvijezda do sportaša i poduzetnika.

Što se tiče sportaša, na listi su se našli aktivni te bivši sportaši. Dino Drpić dužan je 996 tisuća kuna, Luis Ibanez 278 tisuća kuna, a nekad najplaćeniji dinamovac Junior Fernandez 215 tisuća kuna.

Sada se oglasila i supruga Juniora Fernandeza, Marta Fernandez, s detaljnjim objašnjenjem o čemu se ovdje radi te prozivkom medija koji su objavili tu vijest, kako ona tvrdi, bez detaljnjijeg istraživanja slučaja.

"Dragi mediji, imam potrebu odgovoriti na objavljene clanke o poreznim dugovanjima mog supruga Juniora Fernandesa. Moram priznati kako nas je oboje neugodno iznenadila neupucenost onih koji su pisali tekstove i cijelu pricu vezanu za ovu tematiku. Vjerujem kako ponekada nije lako doci do svih informacija, no barem smo moj suprug i ja uvijek bili spremni odgovarati na sva pitanja o nama i nasem zivotu. Nazalost ovoga puta nitko nas nije kontaktirao kako bismo mozda objasnili situaciju i samim time spasili i vas i nas od neugodnosti.

Dogodilo se da sam ja otputovala 20.10 iz RH, a porez nam je pokušan uruciti 23.10. Radi se o porezu na nekretninu koja je kupljena preko agencije za nekretnine. Mi smo vrlo rado htjeli platiti porez te je upravo i zbog toga Junior bio u RH preko ljeta i na poreznoj na kojoj su mu rekli kako je referentica zaduzena za njegov slucaj na godisnjem odmoru te da ce se vratiti za dva do tri tjedna. Moj suprug je nogometas koji ne igra u RH, ne igra cak niti na istom kontinentu sto je itekako javno poznato. Upravo iz tog razloga on jednostavno nije u mogucnosti dolaziti u RH kako bi saznao da li je netko odradio svoj posao napokon, posebno u ovo doba kada su putovanja maksimalno otezana. Nisam mogla ja preuzeti jer su inzistirali da on dođe osobno. Bez ikakvih upozorenja nasli smo se na listi poreznih duznika iako smo u nekoliko navrata trazili informaciju o iznosu koji je potrebno platiti te cak i osobno dolazili u poreznu upravu kako bismo to rijesili prije nego napustimo RH.

Nazalost ovo je samo jos jedan dokaz kako birokracija ne radi uvijek u skladu s propisima vec zbog svoje neorganiziranosti dovode ljude i obitelji u neugodne situacije. Ovo nije jedina nekretnina koju suprug i ja posjedujemo u RH gdje planiramo i zivjeti te nam nikada nije palo na pamet izbjegavati svoje građanske obaveze. Uostalom kao sto se i moze vidjeti prema instituciji koja je i pustila ove liste van, mi nemamo nikakvih drugih dugovanja prema RH.

Apeliram na medije da možda ponekad prije objavljivanja ovakvih malo škakljivih lista i dokumenata malo bolje provjere i drugu stranu priče s obzirom da upravo oni često pišu o (ne) funkcioniranju državnog aparata", na kraju je poručila pored fotografije sa suprugom iz Dubaija gdje on trenutno igra.