Play ponuda
Play ponuda
ZVIJEZDA HOBBITA

Martin Freeman je novi Bilbo Baggins

Britanski glumac je odabran za glavnu ulogu u filmu "Hobit" kojega opet snima Peter Jackson.

Image

martin freeman martin freeman

M.K.S./HINA/ 22.10.2010. u 10:20
Play ponuda

WELLINGTON - Britanski glumac Martin Freeman tumačit će Bilba Bagginsa, glavnog junaka "Hobita" J.R.R. Tolkiena, kojega će za veliki ekran adaptirati novozelandski redatelj Peter Jackson, izjavio je redatelj.

Martin Freeman (39) glumio je u nekoliko filmskih uspješnica među kojima "Ja u ljubav vjerujem" i "Vodič za autostopere kroz galaksiju" a posebno je poznat po ulozi duhovitog službenika u kultnoj britanskoj tv seriji "U uredu" Rickyja Gervaisa.

"Rijetko se događa u karijeri da sretnete glumca za kojega znate da je rođen za neku ulogu a to se dogodilo kad sam sreo Martina", kazao je Peter Jackson u priopćenju. "Inteligentan je, smiješan, nepredvidljiv i hrabar... baš kao Bilbo", dodao je on.

Snimanje "Hobita", filma u dva nastavka koji pripovijeda što se dogodilo prije "Gospodara prstenova", počet će u veljači no o mjestu snimanja još nije odlučeno.

Žestoki sukob nastao je između Jacksona i sindikata novozelandskih glumaca te je redatelj zaprijetio da će film snimiti izvan Novog Zelanda. Zbog te je višemjesečne svađe čak intervenirao premijer John Key.

Jackson je trilogiju "Gospodar prstenova" snimio u rodnoj zemlji. Projekt "Hobit" prošao je kroz niz nedaća, a film se prvotno trebao naći na velikim ekranima 2010. ili 2011.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
NA MODNE PISTE

Sjećate se nje? Tihana Zrnić dugo je izbivala iz javnosti, razlog je i ljubavni život, a sad se vratila

Play ponuda

Više s weba