Play ponuda
Play ponuda
prvi nakon afere weinstein

Martin Scorsese i Cate Blanchett otvorili 71. Filmski festival u Cannesu

Glumica Cate Blanchett obilježila je otvaranje festivala izjavom da će proteći dosta vremena dok će se filmska industrija okrenuti u korist žena

Image
Foto: Boesl/DPA/PIXSELL
Tabloid.hr/Hina/ 9.5.2018. u 10:55
Play ponuda

Australska glumica Cate Blanchett, predsjednica žirija, i američki redatelj Martin Scorsese otvorili su u utorak navečer 71. Filmski festival u Cannesu, prvi nakon afere Weinstein.

"Zajednička nam je strast prema filmu, ovdje smo da proslavimo sedmu umjetnost", rekao je redateIj "Taksista", kojem će biti uručena Zlatna kočija i zatim je pozvao Cate Blanchett da mu se pridruži na pozornici i da zajedno otvore 12-dnevni festival.

Image
Foto: Boesl/DPA/PIXSELL
Image
Boesl/DPA/PIXSELL

Boesl/DPA/PIXSELL

Španjolski glumački par Penelope Cruz i Javier Bardem prošetali su crvenim tepihom, čijim je filmom "Everybody Knows", iranskog redatelja, dvostrukog dobitnika Oscara Asgara Farhadija, počeo filmski festival.

Australska glumica, dobitnica Oscara i predsjednica žirija Cate Blanchett obilježila je otvaranje festivala u utorak izjavom da će proteći dosta vremena dok će se filmska industrija okrenuti u korist žena.

Image
Foto: © Guliver Image/WENN.com
Image
© Guliver Image/WENN.com

© Guliver Image/WENN.com

"Za duboke promjene su potrebne specifične aktivnosti", rekla je Blanchett na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Festival u Cannesu bio je na udaru kritika jer će samo tri filma žena redateljica sudjelovati u konkurenciji ove godina za Zlatnu palmu za najbolji film

"Nekoliko je žena u konkurenciji", rekla je Blanchett. "One nisu ovdje zato što su žene, već zbog kvalitete njihova rada".

Cate i još tri žene koje su ove godine u 9-članom žiriju pridružit će se oko 100 žena u subotu na crvenom tepihu kako bi upozorile protiv diskriminacije žena u svjetskoj filmskoj industriji.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
intervju

Lara Antić iz benda Bang Bang: 'Udala sam se u ponedjeljak i to iz jednog posebnog razloga'

Play ponuda

Više s weba