Već dobro uvježbanom i prepoznatljivom Tomislavu Špičeku ove će se sezone pridružiti iskusni chef Mate Janković te Mateja Domitrović, novinarka i urednica magazina 'Dobra hrana' te velika zaljubljenica u gastronomiju.
Mateja Domitrović već se 17 godina bavi novinarstvom, a toliko traje i njezina ljubav prema hrani koju je na kraju, iz hobija, pretvorila u posao. Završila je Grafički fakultet i tim se poslom bavila jako kratko, ali upravo joj je on bio put ka novinarstvu. Baš zato što nije profesionalni kuhar, nego samo velika entuzijastkinja kada su u pitanju namirnice, njihova priprema, a na kraju i konzumacija, vjeruje da će dobro razumjeti kandidate pete sezone „Tri, dva, jedan – kuhaj!“.
„Ovo je moje prvo televizijsko iskustvo, ali strah od kamera sam brzo savladala jer kad krenem pričati o hrani, sve drugo se nekako zaboravi. Show „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ gledala sam i prije jer me takvi formati zanimaju. Od kandidata uvijek možeš dobiti neku ideju, a od žirija se moglo puno toga naučiti“, rekla je 40-godišnja Siščanka RTL-u. Kolege iz žirija, Tomislava Špičeka i Matu Jankovića, poznaje već od prije.
„S Matom sam dosta surađivala, a sa Špičekom sam odradila svoju prvu priču za 'Dobru hranu'. Sjećam se i sad da sam imala tremu, pitala se kako će to sve proći, a on je kao Zagorac pripremao morsku hranu što mi je bilo malo sumnjivo. Pokazalo se na kraju da je odličan majstor i za morske delicije“, otkriva Mateja.