Play ponuda
Play ponuda
EUROSONG 2022.

Mia Dimšić javila se nakon ispadanja s Eurosonga: 'Ovo je bilo turbulentno i predivno putovanje'

Nastupala je jedanaesta po redu, nije se plasirala u finale, no kaže kako je sve to za nju bilo predivno putovanje. U finale je ušlo deset zemalja

Image
Foto: Profimedia
Antonija Šipušić/ 11.5.2022. u 9:37
Play ponuda

„Poruka za sve koji su bili uz mene. Hvala vam od srca, ovo je bilo jedno jako turbulentno, ali ujedno i jedno jako predivno putovanje i ne bi ni došla do njega da nije bilo u startu tih ljudi koji su podržali, koji su uvijek tu. Evo hvala od srca“, rekla je to glazbenica Mia Dimšić, koja se nažalost u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga nije uspjela plasirati u finale. Njezinu je poruku na Instagramu objavio voditelj Dalibor Petko, koji je jedan od najvjernijih obožavatelja ovog spektakla. „Uvijek zahvalna“, napisao je uz video.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/3012bfc4-d0fc-11ec-955d-1ad4205c2d1a/original

Izvor: Instagram

Od ukupno 17 zemalja koje su nastupile, u finalni krug natjecanja ušlo ih je deset, a Hrvatska nije bila jedna od njih. Mijin nastup u Italiji uvelike se razlikovao od onog na Dori – ošišala se, promijenila kreaciju i nastup nadopunila s još dvoje plesača. Za eurovizijsku pozornicu odlučila se za kreaciju dvojca iz Elfsa koji su za nju iskreirali onu u boji fuksije s crvenim topom, a u intervjuu su nam priznali kako je suradnja s Mijom uvijek pozitivna, iako su za potrebe Eurosonga morali uvažiti ne samo njene i vlastite želje, već i one organizatora. Mia je i tu ostala vjerna sebi pa je umjesto štikli obula marte, a na nastupu je imala i neizostavnu gitaru, po čemu je prepoznatljiva. Nekoliko sati prije nastupa Mia je pronašla vremena i javila se našim gledateljima i čitateljima te rekla:"Veliki pozdrav svim gledateljima RTL televizije! Šaljem vam veliki pozdrav iz Torina, upravo sam ispred dvorane gdje se odvijaju posljednje pripreme za Eurosong koji nas sve čeka i spremni smo", poručila je Mia Dimšić. Uoči polufinala u Torinu porazgovarali smo i s Jacquesom Houdekom koji je posljednji Hrvatsku odveo u finale. Bilo je to 2017. godine, a nakon toga više tamo nismo imali svoje predstavnike.

Mia Dimšić ostala bez finala Eurosonga! Četvrtu godinu zaredom nemamo svog predstavnika...

"Uvjeren sam da sam 2017. godine pjevao 'My Friend' kao predstavnik Italije da bih osvojio treće mjesto. Postoji taj jedan moment gdje mi ne možemo penetrirati u 'top 10' i gdje, volim reći u šali, jedan monstrum od pjesme i od koncepta kakav je bio 'My Friend', nikada viđen na Eurosongu to nije napravio. Morate znati da se tih mjeseci samo o toj pjesmi pričalo i ta se proba čekala – svi su se pitali hoće li hrvatski predstavnik uspjeti izvesti to uživo? Zlatko Turkalj, čovjek koji prati Eurosong 25 godina rekao je da takav hype za hrvatskim izvođačem nije se dogodio od doba Doris Dragović i 'Marije Magdalene' - to vam sve govori“, rekao nam je u intervjuu.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
slavni glumac

Enis Bešlagić u društvu kćeri i supruge koje ne viđamo često: Asja više nije malena, a s Ninom ima poseban odnos

Play ponuda

Više s weba