Play ponuda
Play ponuda
EUROSONG 2022.

Mia Dimšić ostala bez finala Eurosonga! Četvrtu godinu zaredom nemamo svog predstavnika...

'Guilty Pleasure' Mije Dimšić zaorio se eurovizijskom pozornicom u Torinu. Nažalost, naša predstavnica nije se plasirala u finale

Image
Foto: Screenshot Eurosong
Antonija Šipušić/ 10.5.2022. u 22:01
Play ponuda

Nažalost, naša predstavnica, glazbenica Mia Dimšić nije ušla u finale Eurosonga, a to su joj predviđale i kladionice. U finale su se, ovim slučajnim redoslijedom, plasirale sljedeće zemlje - Švicarska, Armenija, Island, Litva, Portugal, Norveška, Ukrajina, Moldavija i Nizozemska.

Mia Dimšić s pjesmom ‘Guilty Pleasure’ nastupila je u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga, i to jedanaesta po redu. Večeras na tri minute preuzela je talijansku pozornicu i ponudila nešto novo u odnosu na nastup na ovogodišnjoj Dori gdje je odnijela i pobjedu. U dvorani Pala Olimpico u Torinu pojavila se u kreaciji domaćih dizajnera, dvojca iz Elfsa - Ivana Tandarića i Aleksandra Šekuljice. U haljini boje fuksije s volanima i topu predstavila se milijunskoj europskoj publici, a na pozornici je imala i tri plesača u odnosu na jednog u veljači ove godine. Većinu pjesme je otpjevala na engleskom jeziku, a pred kraj je pjevala i na hrvatskom.

“Nastup na Eurosongu je velika odgovornost, postoji mnogo razina odlučivanja i teško je zadovoljiti svačije želje. Miju jako volimo i u čitav proces smo se dali s puno ljubavi i vjerujemo da će se to prepoznati na eurovizijskoj sceni”, rekao je dvojac iz Elfsa zaslužan za haljinu za RTL.hr.

Nekoliko sati prije nastupa Mia je pronašla vremena i javila se našim gledateljima i čitateljima te rekla:"Veliki pozdrav svim gledateljima RTL televizije! Šaljem vam veliki pozdrav iz Torina, upravo sam ispred dvorane gdje se odvijaju posljednje pripreme za Eurosong koji nas sve čeka i spremni smo", poručila je Mia Dimšić.

Deset zemalja ide u finale

U prvoj polufinalnoj večeri natjecalo se ukupno 17 zemalja, a spektakl je otvorila predstavnica Albanije Ronela Hajati. Ovo su zemlje koje su se večeras natjecale za svoje mjesto u finalu: Albanija, Armenija, Austrija, Bugarska, Danska, Grčka, Hrvatska, Island, Latvija, Litva, Moldova, Nizozemska, Norveška, Portugal, Slovenija Švicarska i Ukrajina. Samo deset njih plasiralo se u finale koje će se održati u subotu navečer. Kladionice našoj Miji nisu predviđale plasman u finalni krug natjecanja, što se nažalost i obistinilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Hrvatska nije dočekala svoje finale od 2017. godine kada se tamo plasirao glazbenik Jacques Houdek s pjesmom 'My Friend'. Za RTL.hr prisjetio se svoje 'Eurosong godine' te se osvrnuo na uspjeh koji je postigao.

"Uvjeren sam da sam 2017. godine pjevao 'My Friend' kao predstavnik Italije da bih osvojio treće mjesto. Postoji taj jedan moment gdje mi ne možemo penetrirati u 'top 10' i gdje, volim reći u šali, jedan monstrum od pjesme i od koncepta kakav je bio 'My Friend', nikada viđen na Eurosongu to nije napravio. Morate znati da se tih mjeseci samo o toj pjesmi pričalo i ta se proba čekala – svi su se pitali hoće li hrvatski predstavnik uspjeti izvesti to uživo? Zlatko Turkalj, čovjek koji prati Eurosong 25 godina rekao je da takav hype za hrvatskim izvođačem nije se dogodio od doba Doris Dragović i 'Marije Magdalene' - to vam sve govori“, rekao nam je u intervjuu.

Jacques Houdek uoči Eurosonga za RTL.hr: 'Postoji taj moment gdje Hrvatska ne može penetrirati u 'top 10'

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
slavni glumac

Enis Bešlagić u društvu kćeri i supruge koje ne viđamo često: Asja više nije malena, a s Ninom ima poseban odnos

Play ponuda

Više s weba