Ostalo

Mia Dimšić za RTL.hr o Eurosongu: 'Sada znam neke stvari koje tada nisam, ali nemoguće je bilo postupiti...

Ona je mlada i talentirana, a bez obzira na to što nije osvojila zavidni plasman na ovogodišnjem Eurosongu, Mia ponosno nastavlja koračati dalje u nove pobjede, a o detaljima je progovorila za RTL.hr

Tonia Malić
24.06.2022 12:45

Kantautorica i pjevačica Mia Dimšić definitivno može reći da je ovo njezina godina! Iako nije ostvarila željeni plasman na Eurosongu, hrvatska predstavnica ne krije da joj je sudjelovanje na istom bilo jedno od najljepših iskustava u životu, a pobjeda na Dori, priznaje nam, jedan je od njezinih najvećih uspjeha u karijeri. Kada je prije sedam godina objavila svoju prvu pjesmu, stručnjaci su odmah komentirali kako simpatična Slavonka odudara od svih estradnih špranci. Za one koji ne znaju - riječ je o djevojci s nekoliko talenata, a to najbolje pokazuje podatak da iza sebe već ima svoju knjigu, a usput je diplomirala anglistiku i germanistiku! Talentirana i lijepa Mia možda nije ušla u finale Eurosonga, ali to ju nije zaustavilo da nastavi stvarati ono što najbolje zna - glazbu! Na drugom rođendanu podcasta popularne voditeljice Ane Radišić razgovarali smo sa simpatičnom Slavonkom koja nam je dala kratki osvrt na ovogodišnji Eurosong, progovorila o novim projektima, a otkrila nam je i gdje najviše voli odmarati.

''Stvarno se predivno osjećam kada dođem među ljude na neki događaj. Presretna sam zbog Ane i što je svi zajedno možemo podržati. Kada pričamo o nekim mojim uspjesima - za mene je velika stvar bila otići na Eurosong i predstavljati svoju zemlju. Imate puno tih nekih malih trenutaka koje ostvarujemo iz dana u dan. Naravno, taj uspjeh nije nikada preko noći, to je uvijek akumulacija nečega što u jednom trenutku eksplodira tako da to svi vide. Uspjeh čini niz malih trenutaka, ali sigurno je nešto što ću pamtiti cijeli život pobjeda na Dori'', rekla nam je Mia.

Iako je od ovogodišnjeg Eurosonga prošlo nešto više od mjesec dana, nas je zanimalo i bi li Mia, kada bi imala čarobni štapić, nešto mijenjala u svom nastupu, ali i kako gleda na ovogodišnje pobjednike za koje su mnogi komentirali kako su pobijedili isključivo zbog trenutnog rata u Ukrajini.

''Kada gledam iz ove perspektive ništa u svom nastupu na Eurosongu ne bih mijenjala. Sada već znam neke stvari koje tada nisam znala, ali je nemoguće postupiti drugačije kada tada nisam imala te informacije. Nekako ne vjerujem u to žaljenje i mislim da se sve dogodilo s razlogom onako kako je trebalo. Pobjednici ovogodišnjeg Eurosonga nisu bili među mojim favoritima, ali mi je bila u redu pjesma i super su dečki tako da mi je drago što su odnijeli pobjedu. Nadam se da će to na nekakav način pomoći promociji samostalnosti i neovisnosti Ukrajine jer bi to zapravo trebala biti poanta'', otkrila je Mia za RTL.hr.

Ljeto za većinu glazbenika znači samo jedno - puno koncerata i ljetnih turneja uz, naravno, malo i odmora jer tko može odoljeti Jadranskoj obali koja je, priznaje nam Mia, najljepša na svijetu.

''Već sam imala nekoliko koncerata i bit će ih svakako još. Ovo ljeto bit će radno uz malo odmarajućeg tempa. Drago mi je što mogu primijetiti da ljudi ponovno zovu i ponovno se sve pokrenulo. Nema više nikakvih specijalnih ograničenja. Novu pjesmu možete očekivati na jesen. Sada ću se malo više odmoriti i posvetiti nastupima, a onda me čeka rad u studiju. Slijedi i odmor, odmaram uvijek duž cijele naše Jadranske obale koju obožavam. Teško mi je izdvojiti samo jedno mjesto, najdraže mi je možda otok Prvić na kojem odmaram svake godine, a volim i otok Korčulu. Svakako, otoci su mi nekako favoriti'', rekla nam je Mia za kraj.