Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
BEČKI DJEČARAC IZ GETA

Michael Jackson bio je kastriran?

Teza francuskog kirurga, Alaina Branchereaua, autora knjige "Michael Jackson, tajna jednog glasa", je da je kod pjevača, dok je bio u adolescentskoj dobi, došlo do kemijske kastracije bez njegovog znanja kao posljedica liječenja protiv akni, i da to objašnjava boju njegovog glasa.

Image

Michael Jackson Michael Jackson

A.P./ 3.3.2011. u 15:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Francuski kirurg, Alain Branchereau smatra da bi se fenomen Michaela Jacksona mogao usporediti sa fenomenom kastrata iz 17. stoljeća, koji su mogli u svom glasovnom rasponu pokriti čak tri oktave, što je kod odraslog muškarca nemoguće. Kao i oni, Jackson  je doživio  kastraciju između 12. i 20. godine života.

Vjerojatno je do kastracije došlo tijekom liječenja akni, kao nuspojava korištenja lijeka na bazi ciproterona,  otkrivenog 70-tih godina prošlog stoljeća koji je u to vrijeme dosta korišten, ali za koji se tek kasnije otkrilo da, zapravo, djeluje kao muški anti-hormon.

To je razlog zbog kojeg je Jacksonov glas ostao nepromjenjen, to jest zbog kojeg nije došlo do mutiranja, dok se kod svih ostalih dječaka glas mijenja u tom dobu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
UHVAĆENI U LJUBAVNOM KLINČU

Besramni seks na javnom mjestu!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba