Ostalo

Michael Jackson bio je kastriran?

Teza francuskog kirurga, Alaina Branchereaua, autora knjige "Michael Jackson, tajna jednog glasa", je da je kod pjevača, dok je bio u adolescentskoj dobi, došlo do kemijske kastracije bez njegovog znanja kao posljedica liječenja protiv akni, i da to objašnjava boju njegovog glasa.

A.P.
03.03.2011 15:30

Francuski kirurg, Alain Branchereau smatra da bi se fenomen Michaela Jacksona mogao usporediti sa fenomenom kastrata iz 17. stoljeća, koji su mogli u svom glasovnom rasponu pokriti čak tri oktave, što je kod odraslog muškarca nemoguće. Kao i oni, Jackson je doživio kastraciju između 12. i 20. godine života.

Vjerojatno je do kastracije došlo tijekom liječenja akni, kao nuspojava korištenja lijeka na bazi ciproterona, otkrivenog 70-tih godina prošlog stoljeća koji je u to vrijeme dosta korišten, ali za koji se tek kasnije otkrilo da, zapravo, djeluje kao muški anti-hormon.

To je razlog zbog kojeg je Jacksonov glas ostao nepromjenjen, to jest zbog kojeg nije došlo do mutiranja, dok se kod svih ostalih dječaka glas mijenja u tom dobu.