Ostalo

Mikrofon zamijenili kuhačama: Klapa Rišpet zbog nove pjesme izašla iz sigurne zone

Koncertna sezona je pred njima, a da se radi i van sezone dokazuje njihova nova pjesma 'Lipo mi je tu'

RTL.hr
23.06.2022 21:00

Kad mislite da ste sve vidjeli i čuli, oni nas opet iznenade. Raspjevana ekipa iz Rišpeta pozornicu i mikrofone zamijenila je kuhinjom, pregačama i kuhačama. Tako će ovoga ljeta 'sezonu' odraditi u jednom malom otočnom restoranu. Kako ne bi pomislili da će vam samo kuhati i posluživati vas, Ivo Amulić , Pero Kozomara i ostatak društva pritom će vam u svom stilu i pjevati.

Specijalitet 'kuće' ovoga je puta nova pjesma 'Lipo mi je tu' , koju će premijerno izvesti s prvim danima srpnja na kultnim Prokurativama i 62. Splitskom festivalu. Novo osvježenje za vruće ljetne dane uritmu reagge-a, ima i svoj video spot, gdje se cijela ekipa okušala kao ugostitelji.

Klapa Rišpet

"Osim prepunog koncertnog rasporeda, pripremili smo svojoj vjernoj publici pravo glazbeno osvježenje, pjesmu 'Lipo mi je tu' . S obzirom da je splitski festival pred nama, poželjeli smo svojem repertoaru dodati još jednu ljetnu glazbenu poslasticu koja će vjerujemo, kako budu rasli 'celzijevci', podizati raspoloženje putem radio postaja. Zato nije čudno što smo pjesmu obukli u reagge, jer je upravo ta glazbena forma kao stvorena za ljeto i ljetni šušur ' ", potvrdio je Ivo Amulić, frontmen klape Rišpet.

Novi uradak 'Lipo mi je tu' autorski potpisuje već uigrani tim koji je zajedno iznjedrio brojne pjesme, među kojima i 'Cukar' kojom su počastili splitsku publiku u svom jubilarnom nastupu na Prokurativama. Tako glazbu potpisuje Pero Kozomara , stihove Sanja Tafra , a za aranžman i produkciju je zaslužan iskusni Leo Škaro.

Odavno je jasno kako se publika i klapa Rišpet vole javno, a osim brojnih nagrada i nanizanih hitova, rasprodani koncerti su itekakav dokaz tome kojih neće izostati ni ovoga ljeta. U njihovim raspjevanim, rasplesanim i uvijek zabavnim izvedbama moći ćemo uživati 26.6. u Valpovu, 29.6. Supetar, 3.7. Splitski festival, 9.7. Ližnjan, 10.7. Ivankovo, 16.7. Račišće, 20.7. Mali Lošinj, 22.7. Gospić, 23.7. Posedarje, 25.7. Cista Velika, 28.7. ljetna pozornica Opatija, 29.7. Sukošan, 3.8. Rakalj, 4.8. Kranj letnjo gledališče Khislstein -Slovenija, 5.8. Herceg etno selo Međugorje, 11.8. tvrđavi sv.Mihovil Šibenik, 14.8. u Ćilipi, 15.8. u Baška Voda ,18.8. u Sustipan – Split, gala koncert, 20.8. Krk, 28.8. Portorož – Slovenija, 4.9. u Tar, 17.9. u Kopačevo.

Kako su se članovi Rišpeta snašli u ugostiteljstvu i što su zapravo radili i koliko su se dobro zabavili, otkrijmo svi zajedno u njihovom video spotu za novi singl 'Lipo mi je' na linku :

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.