Ostalo

Miloš Biković ostao politički korektan prema državi koja mu je dala državljanstvo: 'Volio bih da nema...

Miloš Biković nije osudio rusku invaziju na Ukrajinu, ali je poslao poruku mira. Ostao je politički korektan prema zemlji gdje je zahvaljujući ulogama u brojnim filmovima zaradio pravo bogatstvo

RTL.hr
25.02.2022 17:00

Srpski glumac Miloš Biković oglasio se na društvenim mrežama oko aktualne situacije i rata između Rusije i Ukrajine nakon što je Putin učetvrtak ranom zorom napao tu zemlju. Dok stižu reakcije sa svih strana svijeta, pa tako i domaće javnosti, u susjednoj Srbiji mišljenja o invaziji su podijeljena. Politički korektan ostao je i trenutačno najpopularniji glumac u regiji.Na društvenim mrežama podijelio je fotografiju u bijeloj boji, koja inače u ljudima pobuđuje mir i spokoj te napisao:

"Volio bih da nema ratova... Naivno, znam", napisao je te dodao kako je i on iskusio ratne sukobe.

"Prošli smo kroz sličnu situaciju, ali se ne mogu uspoređivati. Svaki sukob ima svoje okolnosti. A najgore je što nas rat i krvoproliće na sve strane podsjećaju koliko je čovječanstvo daleko od jedinstva svijeta i ljubavi. Bože sačuvaj živote svih onih koji su sada u opasnosti!", napisao je Biković.

U regiji je najpoznatiji je po serijalu "Južni vetar" i vlastitoj produkcijskoj kući Archangel Digital Studios, a u Rusiji je jedan od najpoznatijih glumaca. Dok su njegovi kolege poput, primjerice Javiera Bardema i Angeline Jolie, spremno zauzeli stranu, Biković to nije učinio.To nimalo ne čudi jer je glumac u ruskoj filmskoj industriji ostvario iznimne uspjehe. Prvi film koji je Biković snimio u Rusiji kostimirani je spektaklNikite Mihalkova"Sunčanica" iz 2014. godine, akomedija "Sluga" iz 2019. godine jedan je od najgledanijih filmova u toj zemlji. Biković tamo igra glavnu ulogu, mladog i razmaženog sina iz bogate obitelji ruskog oligarha Grigorija.

U veljači prošle godine dobio je rusko državljanstvo, a 2018. godine iPuškinovu medalju za doprinos ruskoj kulturi i umjetnosti. U intervjuu za RTL Direkt pričao je o svom uspjehu na istoku.

Miloš Biković

Izvor: RTL

"Nikada nisam razmišljao o Rusiji, čak nisam razmišljao niti o uspjehu u Srbiji. Hollywood više nije to što je bio, on je sada decentraliziran. Ne razmišljam o toj zapadnoj produkciji iako sam otvoren i prema tome. No, nemam konkretne ambicije da sjedim u Los Angelesu godinu dana, draže mi je razvijeti nešto iz svoje kulture", rekao je Miloš Biković za RTL na zagrebačkoj premijeri filma "Južni vetar 2: Ubrzanje". Prije nekoliko godina holivudsku karijeru je u potpunosti isključivao, no izgleda kako mu je vidike otvorio i glumac Johnny Depp čiji animiranu seriju "Puffins Impossible" producira upravo Bikovićeva produkcijska kuća koju je 2016. godine otvorio s kolegom glumcem Miodragom Radonjićem.