Ostalo

Vječni mladić! Miro Ungar na koncertu pozirao s 42 godine mlađom suprugom Sarom: U život mu je unijela...

Ima li bolje proslave 85. rođendana i 65 godina karijere nego koncertnim spektaklom u Lisinskome? Miro Ungar tako je proslavio rođendan i obljetnicu, a sa sebi dragim ljudima organizirao je i afterparty. Nije propustio istaknuti i suprugu Saru, za koju je u više navrata rekao kako mu je u život unijela potrebnu vitalnost

Antonija Šipušić
03.05.2022 13:00

Glazbenik Miro Ungar na koncertu u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog imao je dva velika razloga za slavlje. Ne samo što je proslavio 85. rođendan, već je povod koncertnom spektaklu bila i proslava 65 godina karijere.

"Navršilo se je punih 65 godina od mog prvog profesionalnog nastupa s Kvartetom 4M i Varieteu, današnjem kazalištu Kerempuh. Od tada do danas živim za muziku i od muzike", rekao je Miro na koncertu.

Pobijedio je 1963. na Zagrebfestu s prvim hrvatskim twistom, jedan je od osnivača kvarteta 4M, a unatoč tomu što ima 85 godina, još ne planira u mirovinu. Godinama je radio u Parizu, a povratkom u Zagreb odlučio je metropoli pružiti dašak pariškog chica pa je tako osnovao cabaret večeri u jednom zagrebačkom klubu. U tome mu je uvelike pomogla i 42 godine mlađa supruga Sara Ungar , a pred kamerama RTL Exkluziva prije nekoliko godina otkrila je kako je to kada tako blisko, i poslovno i privatno, 'surađujete' s našim glazbenikom.

PXL_020522_93267202.jpg

S Mirom je uvijek uzbudljivo raditi, burno, ali uglavnom ugodno jer čovjek zna što radi i zna svoj posao", rekla je prije nekoliko godina njegova supruga Sara, koja mu često pomaže u raznim poslovima. Nije propustila niti ovaj koncert, a njih dvoje spremno su pozirali fotografima. Dok je uvijek elegantni Miro odabrao odijelo s tamno plavim uzorkom, Sara se ipak odlučila za nešto opuštenije izdanje – crni sako s bijelim crtama na rubovima.


Upoznali se kada joj je bila 21

Iako su na prvu šokirali svojom ljubavi, Miro i Sara dokazali su kako ona ne poznaje granice. Upoznali su se kada je njoj bila 21, a njemu 63, a susret se dogodio u njegovom restoranu u Istri. Devet godina kasnije ljubav su okrunili brakom, a za to su otputovali na Havaje gdje su razmijenili zavjete. Iako iza sebe ima nekoliko brakova, ne skriva kako mu je Sara u ovoj životnoj dobi unijela mladost i vitalnost, što se svakako vidi obzirom na to da ne staje niti u devetom desetljeću života.

Miro Ungar

"Pomoglo je to što je ona vrlo urbana žena, sjajno obrazovana, jaka je što se tiče računala i sve te moderne tehnologije tako da mi je pomogla s tim, uputila me u svijet interneta, a da se nisam prepao tehnologije kao mnogi moji vršnjaci. Moja generacija nije baš u tome verzirana, mnogi ne znaju ništa o internetu, što je doista šteta jer se pritiskom na nekoliko tipki otvara cijeli jedan novi svijet", ispričao je Miro prije nekoliko godina u intervjuu za Jutarnji list .