Ostalo

Miroslav Ćiro Blažević o supruzi Zdenki: 'Nije dobro, pala je i slomila kuk. Sam se brinem o sebi, a tu...

Trener svih vremena pronašao je vremena i za naš portal, unatoč narušenom zdravstvenom stanju, dao veliki intervju. Dotakao se i supruge Zdenke te djece i unuka

A.Š.
08.04.2022 13:30

Miroslav Ćiro Blažević (88) dao je životni intervju za naš portal, a osim što se dotaknuo brojnih sportskih uspjeha, govorio je i o privatnom životu, o svojoj djeci i unucima. Budući da mu je rak prostate metastazirao na kosti i da je trenutačno u teškom životnom razdobolju, pitali smo ga tko se brine o njemu.

"Tako sam sretan što ću vam iskreno odgovoriti. Sam se brinem o sebi, sam sve radim. Sretan sam da još mogu i da sam na nogama, ali sam sam kao ćuk. Supruga nije u dobrom stanju, pala je i slomila kuk. Ali nikada se ona o meni nije brinula, uvijek sam se ja brinuo o njoj, ali imam svoga sina, kada mi stvarno nešto zapne da ne mogu. On je tu", komentirao jesvoju obiteljsku situaciju.U svome zagrebačkom domu, kaže, napravio si je i kapelicu pa se tu svakodnevno moli jer mu je vjera u životu baš uvijek bila oslonac.

Unuke viđa rijetko, a i sam prizna kako nikada nije bio klasičan djed. "Tijekom svoje karijere sam gledao kako ću im osigurati sve da ne prolaze kalvariju kakvu sam ja prošao. To je bila moja prva okupacija i hvala Bogu, mislim da je to bilo najvažnije", rekao je. U prijevodu, osigurao je da njegova djeca i unuci ne iskuse siromaštvo koje je prošao kao dijete u rodnom Travniku. Pojavila se informacija kako će uskoro poći u taj grad, kako bi na poziv jednog redatelja snimio film o svome djetinjstvu. To je demantirao i rekao:"Gdje ću ići u Travnik u ovakvom stanju?! Vi novinari često napišete nešto što nema veze. Ovo je izravno i ovo je mjerodavno. Ne mogu ići u Travnik, ako je Bog htio da se oporavim i da to prestane otišao bih vrlo rado jer je u pitanju jedna vrlo draga osoba koja me pita da s njim snimim film o svome djetinjstvu, ali nemoguće je. Vezan sam uz toalet svakih 20 minuta", rekao je Ćiro uzrujano i potom otpio gutljaj kave te u mirnom tonu nastavio s razgovorom.

Što nam je još otkrio ovaj velikan, pogledajte u videointervjuu!