Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
dirljivi video

Mladi par snimio rođenje kćerkice u vlastitom domu

Supružnici Danijela i Ivan odlučili su donijeti svoju kćer na svijet u u toplini vlastitog doma uz prisustvo i podršku dragih i bliskih ljudi.

Image
RTL/ 6.10.2013. u 12:27
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mladi par Danijela i Ivan iz Novog Sada 17. srpnja su dobili kćerkicu Iskru u toplini vlastitog doma uz prisustvo i podršku dragih i bliskih ljudi.

Vrlo dirljiv i emotivan video snimila je i montirala Danijelina prijateljica, Tamara Zidar. Njih dvije su se upoznale na tečaju za roditelja i jedna su drugoj bile podrška tijekom trudnoća.

Također su dijelile i isto uvjerenje kako je najbolje roditi dijete prirodnim putem u vlastitom domu uz prisustvo dragih ljudi i supruga, tihe muzike sa slobodom kretanja i zauzimanja položaja koji trudnici u određenom trenutku odgovara.

"Željela je svom djetetu pružiti najugodniji dolazak na svijet. Teško je opisati te emocije, poglede, prvo upoznavanje majke s djetetom, oca koji gleda u svoju ženu očima punim poštovanja i ljubavi. One prave, iskrene, životne emocije, ovjekovječene. Maštala sam o tim fotografijama. Željela sve to da doživim i zabilježim. A onda i dobila priliku kada me je Danijela pitala da budem s njima na porodu", prepričala je Tamara.

Tamara isprva nije imala namjeru složiti, a kamoli objaviti video, no kada je vidjela kako je zabilježila prekrasne trenutke proširenja jedne obitelji, predložila je Danijeli i Ivanu da im montira video.

Image
Foto:
Image"Ivan je bio uz Danijelu, masirao joj leđa, ljubio, mazio i pružao ljubav. Šunjala sam se po stanu i lovila kadrove. Prvo nisam planirala raditi video. Snimala sam kratke kadrove isključivo zato što se tako nije čulo šljocanje aparata. Tek kada sam prebacila materijal i videla kako su kadrovi predivni, predložila sam Danijeli da napravim video. Komentari i reakcije su veoma pozitivni i predivni. Za sada nisam naletela na negativne, mada smo se spremili da će i takvih biti. Video definitino izmamljuje suze i kod najčvršćih osoba", opisala je Tamara na svom blogu.

Ovaj video, kojem je cilj propagirati porod kod kuće, koji je zapravo mnogo bolja solucija za žene od poroda u bolnici gdje su rodilje tretirane kao inkubatori, pregledan je više od 19.000 puta u par dana od objave.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Na vrhu popularnosti

Gdje je nestala Petra Kovačević? Bila je velika glazbena nada, najavila prvi album, a onda joj se gubi svaki trag

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba