Ostalo

O njima se pričalo! Modne kombinacije ovih političara izazvale su burne reakcije

Modne granice se danas pomiču pa nas tako ne treba čuditi ako primjerice političarku ili političara vidimo u šarenim haljinama ili nesvakidašnjim košuljama. Ipak, postoje oni koji su, sudeći po komentarima, prešli svaku granicu dobrog ukusa pa su se u drugoj najvažnijoj instituciji nakon Ureda predsjednika, pojavljivali s krajnje neprimjerenim odjeći s neobičnim porukama, tenisicama ili prekratkim haljinama

T.M.
04.02.2022 12:30

Stručnjaci tvrde kako je modazabavnaigra, a ne skup dosadnih pravila i nametnutih prolaznih trendova. No, kada je riječ o poslovnom kodeksu odijevanja tu ipak postoje neka stroža pravila kojih se zaposlenik treba pridržavati. Naravno, sve ovisi o radnom mjestu i opisu posla kojim se bavimo.Na radnom mjestu gdje je, primjerice, propisan kodeks odijevanja, traperice najčešče nisu poželjne pa zaposlenici dolaze u poslovnim odijelima i košuljama. Također, postoje radna mjesta gdje kodeks dopušta više isticanja vlastitog modnog ukusa pa podrazumijeva ležernost i fleksibilnost. Modne granice se pomiču pa nas tako ne treba čuditi ako primjerice političarkuvidimo u šarenim haljinama ili nesvakidašnjim košuljama. Ipak, postoje oni koji su, sudeći po komentarima, prešli svaku granicu dobrog ukusa pa su se u drugoj najvažnijojinstitucijinakon Ureda predsjednika, pojavljivali s krajnje neprimjerenim odjeći s neobičnim porukama, tenisicama ili prekratkim haljinama. Jesu li tim odijevanjem pokazali nepoštovanje prema instituciji ili svatko treba nositi ono u čemu se osjeća ugodno - zaključitesami!


Ivan Pernar

Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar godinama se nalazi u središtu pozornosti zbog svojeg političkog djelovanja. Uglavnom je svjesno i namjerno radio incidente u Saboru, nekoliko puta su ga zaštitari na rukama iznosili, a svojedobno je otkrio kako je i osuđen na dva mjeseca zatvora. Bilo kako bilo, osebujni Pernar radio je cirkus gdje god da se pojavio, a niti njegove modne kombinacije nisu mogle proći nezamijećeno. Prije pet godina na sjednici Sabora pojavio se s majicom natpisa 'HDZ lopovi, lopine', referirajući se na uzvik zbog kojeg je tada 18-godišnji Marko Starčić zaradio prekršajnu prijavu. Je li ovaj put doista pretjerao?

Ivan Pernar

(SanjinStrukić/Pixsell)


Katarina Peović

Sljedeća na popisu 'modnih flopova u Saboru' našla se zastupnica Katarina Peović iz Radničke fronte koja se krajem 2020. pojavila u kraćoj, crnoj haljini čime je, sudeći po komentarima, prekršila poslovni dress code. Zastupnica Peović haljinu je iskombinirala s crnim i jednostavnim cipelama na petu te ju je stegnula tankim, crnim remenom u struku. Smeđu torbu prebacila je preko ramena, dok joj je lice krasila maska sa zanimljivim, šarenim motivima. Ova modna kombinacija izazvala je lavinu negativnih komentara, a mnogi su komentirali kako ovakva suknja nikako nije primjerena za Sabor. Ubrzo se oglasila i sama Katarina te otkrila kako u 'vladajućem tijelu' Republike Hrvatske ne postoji propisani pravilnik o odijevanju.

"Prije svega valja reći da dress code u Saboru nije propisan nikakvim pravilnikom, ne postoji propisana regulacija dužine suknje ili haljine. Komentatori poput bivše ravnateljice Državnog protokola koji su toliko osjetljivi na pitanje dužine ženske suknje, mogli su pokrenuti proceduru da se nešto takvo i donese – no nisu, pogotovu nigdje ne stoji, a mnoge zastupnice u Hrvatskom saboru to i ne slijede – da dužina haljine treba biti ispod koljena", rekla je Katarina prije nešto manje od dvije godine za RTL.hr.

Katarina Peović

(FOTO:Patrik Macek-Pixsell)


Miro Bulj

Saborski zastupnik Mosta i gradonačelnik Sinja Miro Bulj također se u Saboru pojavio u majici koja šalje, najblaže rečeno, neprimjerenu poruku. Barem kada je riječ o poslovnom dress codu. "Čoban, a ne stranačka ovca", pisalo je na majici u kojoj se Miro pojavio 2019. godine.Naravno, komentari su bili podijeljeni. Neki su pisali kako podržavaju njegov modni izričaj dok su drugi komentirali kako je prešao svaku granicu dobrog ukusa. Što vi kažete?

Miro Bulj

(FOTO:Patrik Macek-Pixsell)


Ivana Kekin

Saborska zastupnica Nove ljevice, psihijatrica zagrebačkog KBC-a i supruga glazbenika Mile Kekina , Ivana Kekin posljednja je političarka koja je zbog modne kombinacije izazvala lavinu komentara. Široke narančaste hlače i tanak džemperić nešto su što, kako kažu obožavatelji, može odgovarati poslovnoj odjeći odnosno poštuje propisane pravilnike i kodekse odijevanja pa shodno tome možemo reći kako se radi o ležerno poslovnoj kombinaciji. No, jedan detalj ipak im je zapeo za oko, a riječ je o tenisicama. Iako smo navikli zastupnice gledati u visokim potpeticama, čizmama ili balerinkama, Ivana je odlučila doći u nešto opuštenijem izdanju. I dok neki komentiraju kako ministri prije odlaska u sabor trebaju odjenuti sakoe, odijela uz hlače ili suknju uz, naravno, prikladnu obuću i modne dodatke, drugi komentiraju kako žena ima pravo nositi ono u čemu se osjeća najbolje.

Ivana Kekin

(FOTO:Patrik Macek-Pixsell)