Ostalo

Mogu li zvijezde donijeti pobjedu na Eurosongu?

Iako je do 5. Eurosonga ostalo još pola godine, Srbija i Makedonija već imaju svoje predstavnike. Za razliku od prošlih godina, u kojima su, poput nas, slali manje poznata imena, namjera je ovog puta jasna - Srbi žele na tron sa Željkom Joksimovićem, a Makedonci s pjevačkom divom Kaliopi.

RTL
22.11.2011 18:46

Bivša Jugoslavija godinama pokušava osvojiti Europu lakim notama - uzalud. Ni dobra volja Darije Kinzer Europi nije značila ništa, pa Balkan ozbiljno mijenja strategiju.

Srbija i Makedonija odlučne su u namjeri da zablistaju na vrhu eurovizijske ljestvice, pa za Azerbejdžan 2012. imaju razrađen plan.

"I Srbija i Makedonija odabrale su izvođače koji imaju popularnost diljem regije, a sam Željko Joksimović, osim u regiji ima i veliku popularnost na Eurosong razini, dok je među fanovima, ove godine proglašen najboljim skladateljem", izjavio je urednik portala Eurosong.hr Ivan Horvat.

Mi se tom, po mnogima sretnijem izboru predstavnika za najbolju pjesmu Europe, ovog puta sigurno nećemo prikloniti jer ćemo se i dalje držati Dore, samo po nešto malo promijenjenom formatu. Je li to dobar odabir ili ne, svake godine se pitamo...

Odgovor na ovo pitanje jasan je i ljudima bez sluha, ali nije jasno zašto se i dalje držimo baš tog kompliciranog i skupog sustava. Taj bi novac, slažu se iskusni lisci, bilo bolje uložiti u promociju našeg predstavnika.

Mi Hrvati volimo tradiciju, pa čak i kad ne valja. Najbolje to zna Jacques Houdek, kojem je prošle godine mlada i potpuno nepoznata Darija Kinzer ispred nosa zbrisala na Eurosong pa se onako europski, ako ne i svjetski, osramotila. Makedonija i Srbija su očito naučile lekciju - u Europu odsad mogu samo najveći!