Play ponuda
Play ponuda
PRAZNOVJERNI ORGANIZATORI

Motovun film festival preskače 13. izdanje

Iako se festival filma u Motovunu održava 13. put, praznovjerni organizatori na službenim stranicama su najavili 14. festivalsko izdanje za ovo ljeto.

Image

motovun film festival cropix motovun film festival cropix

A.P./HINA/ 11.3.2011. u 15:28
Play ponuda

Organizatori festivala su objasnili da, unatoč tome što mnogi vjeruju da broj 13 donosi nesreću, među njima nema onih koji se boje toga broja, a ideja o preskakanju trinaestog izdanja nastala je u šali i odmah je jednoglasno prihvaćena "kao i sve šašave ideje".

Već trinaest godina Motovun Film Festival posvećen je otkrivanju najuzbudljivijih priča koje svijet može ponuditi, ističu organizatori, najavljujući da će ove godine zemlja-partner festivala biti Irska. Ta će se kinematografija hrvatskoj publici predstaviti ponajboljim igranim, dokumentarnim, kratkim i eksperimentalnim filmovima nastalima u proteklih pet godina.

Autori i producenti pozvani su da prijave svoje filmove do 20. lipnja, za glavni program, odnosno selekciju dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova i za program "Motovunski kratki", selekciju kratkih igranih i animiranih filmova u trajanju do petnaest minuta.

Prošle godine na festivalu su prikazana 93 filma iz 34 zemlje, od kojih je 27 sudjelovalo u konkurenciji za glavnu nagradu "Propeler Motovuna". Kako je festival posvećen i poticanju regionalne suradnje kinematografija s područja bivše Jugoslavije 2010. je uvedena i nagrada Bauer za najbolji regionalni film.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Slava im je udarila u glavu?

Milijuni su im izmaknuli 'za dlaku': Gdje su danas Alen Halilović, Ante Rukavina, Anas Sharbini...?

Play ponuda

Više s weba