Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
KAZNA ZA MAZANJE OČIJU

Možemo li tužiti političare za neispunjena obećanja?

S aktualnom postavom ove Vlade družimo se već dvije godine. Odgulili su pola mandata, a od najavljenih predizbornih obećanja nisu baš ispunili mnogo. I nisu jedini. Naime, već nam godinama, uoči izbora i lijevi i desni i centrali mažu oči pustim obećanjima. No, čim se dočepaju Markova trga - sva obećanja padaju u vodu. I zato smo odlučili istražiti možete li ih tužiti za neispunjena obećnja.

RTL/ 2.1.2014. u 17:42
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svakakvih smo se obećanja naših političara naslušali - no što kada biste ih za neispunjavanje istih mogli tužiti? Bi li se uz najbolju volju uopće uspjeli sjetiti i pobrojati sva neispunjena obećanja?

Sami smo si krivi što smo bili naivni kada je trebalo zaokružiti broj ispred njihovih imena. Kako smo birali tako će nam biti. A ova ideja s početka priče, na žalost, pada u vodu. Koliko god da su vas prevarili, ne možete ih dovesti pred sud.

"Tužba za neispunjena obećanja su novi izbori, to je i tužba i žalba i presuda sve u jednom. Prema tome, građani ne mogu podnosit tužbe protiv neispunjenih obećanja, protiv loše vlasti, nego mogu na izbore izaći, deklarirati onu vlast za koju misle da će bit najbolja. To je u biti načelo, tako da ne postoji mogućnost da se ide na sud zato što neka stranka nije ispunila svoja obećanja. To je nemoguće", kaže nam odvjetnik AlbinHotić.

Zagrebački gradonačelnik MilanBandić je samo jedan od brojnih nedodirljivih  političkih medvjeda jedne ili druge garniture. A ni jednoj niti drugoj vrijeme provedeno u oporbi ne služi za smišljanje dobrog plana kako konačno ovu sve manje Lijepu našu izvući iz banane.

Povuku se, jedni ili drugi, na najviše četiri godine, što je na poslijetku ipak premalo za sve fige koje su držali iza leđa kada su narodu izvikivali parole. No iako ih možda ne možemo tužiti za predizborna obećanja, za krađu, hvala bogu, ipak možemo.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PREKRASAN INTERIJER

Vlaho Arbulić pokazao svoj dnevni boravak, a onda njegovu i Tatjaninu spavaću sobu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba