Ostalo

Muški seksualni nagon kriv je za ratove u svijetu!

Dok su mnogi smatrali kako su razlike uvjetovane vjerom, nacijom ili kulturom te žudnja za bogatstvom uzrokovali silne ratove kroz ljudsku povijest, kalifornijski znanstvenici za sve krive testosteron.

S.K.
24.01.2012 11:30

Kalifornijski znanstvenici tvrde da upravo oni znaju krivce za najveće svjetske sukobe, nogometni huliganizam, religijske ratove i genocide.

Naime, ako je vjerovati najnovijem istraživanju, muški seksualni nagon je kriv za sve ratove otkako je svijeta i vijeka.

Studija navodi kako instinkt 'muški ratnik' pokazuje kako su muškarci programirani da budu agresivni prema svakome koga vide kao prijetnju.

Dok jes jedne strane taj instinktpomogao muškarcima da uspostave određene statuse i lakše pristupe ženama, s druge strane je uzrokovao brojne ratove.

Do rezultata ovog istraživanja došlo se detaljnim proučavanjem brojne literature o konfliktima i ljudskoj prirodi, a istraživači su zaključili kako su u svakoj kulturi kroz povijest muškarci bili skloniji nasilju i vođenju ratova od žena.

Upravo zbog toga, pretpostavlja se, žene imaju potrebu rješavati konflikte te činiti sve da ne dovedu svoje potomke u opasnost.

Dok su muškarci skloniji kolektivnom identitetu, žene su više individualna bića, spremna na samostalnije i racionalnije razmišljanje od pripadnika 'grubljeg' spola.

Dakle, za milijarde smrti tijekom postojanja ljudske vrste krive su osobe s XY kromosomima.