Ostalo

Mustafa i njegova Slavica: Vjenčali su se neposredno prije nego mu je preminula na rukama, a njezine...

Mustafa Nadarević preminuo je nakon borbe s dugom i teškom bolesti u 77. godini života.

Tabloid.hr
22.11.2020 16:16

Poznati bosanskohercegovački glumac Mustafa Nadarević preminuo je nakon borbe s dugom i teškom bolesti u 77. godini života.

Nadareviću je bio dijagnosticiran karcinom. Nedavno je bio otpušten iz bolnice, no nažalost nije dobio životnu bitku. Boravio je u Zagrebu u kojem je proveo veći dio svog života, no nije posljednjih tjedana nije izlazio iz kuće zbog epidemiološke situacije.

Mustafa Nadarević rođen je 2. svibnja 1943. godine u Banja Luci, a iza sebe je ostavio troje djece, kćeri Nađu i Nanu te sina Ašu . Također, bio je u tri braka, a djecu je dobio u prva dva. Poseban je njegov treći brak sa Slavicom Radović koja je umrla u njegovom naručju nakon bitke s karcinomom.

Slavica je preminula 7. lipnja 2012. godine u Ljubljani nakon duge i iscrpljujuće borbe sa zloćudnom bolesti. Slovenska scenografkinja i kostimografkinja, koja je često surađivala i s hrvatskim kazalištima, bila je njegova srodna duša, a glumac to nije krio. Zajedno su proveli dva desetljeća, a vjenčali su setek nekoliko mjeseci prije njezine smrti, na intimnoj ceremoniji, jer su uvijek svoj privatni život držali podalje od očiju javnosti.

Na taj su se čin tako odlučili kada su oboje osjećali da se bliži njihov rastanak, barem onaj fizički. Od svoje supruge Mustafa Nadarević oprostio se u Kopru, slovenskom primorskom gradiću u kojem je Slavicarođena i u kojem je provela djetinjstvo i mladost. Uz njega je bila samo najuža obitelj.

Par je živio na relaciji između Zagreba, Ljubljane i Sarajeva, a njezine posljednje riječi slamaju srca: "Čuvajte mog Muju", jasno je poručila.