Ostalo

Muza za njegove balade: Ljubavna priča Balaševića i njegove Olivere trajala je više od 40 godina

Preminuo je Đorđe Balašević.

Tabloid.hr
19.02.2021 17:50

Srpski portal Blic objavioje da je srpski kantautor, legendarni Đorđe Balašević , preminuo danas u 68. godini života.

Đorđe Balašević

(FOTO: Marko Prpic/PIXSELL)

Glazbenikje prije tri dana primljen u Infektivnu kliniku u Novom Sadu gdje se liječio od upale pluća.RTS-uje potvrđeno da jepreminuo je tijekomliječenja od Covida-19 na Kliničkom centru Vojvodina.

Osim što je obilježio Balkan svojim baladama koje će se zauvijek slušati, ljubavna priča koju je više od 40 godina piše sa svojom suprugom Oliverom mnogi nazivaju posebnom. Upoznali su sekrajem sedamdesetih u Novom Sadu dok je Olivera bila još studentica. Tada je bilajugoslavenska reprezentativka gimnastike i trebala je otići na Olimpijske igre 1980. godine u Moskvi, no ostala je trudna.

Dorđe i Olivera Balašević

(FOTO: Nel Pavletic/PIXSELL)

A jednom je prilikom Đorđe otkrio što ga je osvojilo kod supruge. "Gledali smo zajedno utakmicu Hajduk - Hamburg. Najednom mi je Olivera prebacila ruku preko ramena i rekla da je Zlatko Vujović opasan nogometaš",otkrio je Đorđe. "Tada sam pomislio da sam našao pravu osobu, prijatelja koji se razumije i u druge stvari. Ženim je odmah - gotovo je", zaključio je.

Dorđe i Olivera Balašević

(FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL)

Vrlo joj je brzo počeo pisati pjesme pa je tako nastala " Provincijalka " u kojoj govori kako se zaljubio u jednu djevojku iz Zrenjanina. A njihove su zaruke posebna priča. Naime, jedno je ljeto otišao na odmor u Umag te je tamo odlučio da želi da bude njegova supruga. Nazvao ju je, zaprosio i krenuo prema Zrenjaninu.

Vjenčali su se u Budimpeštišest mjeseci nakon što se rodila njihova druga kći Jovana i kada se vratio iz vojske.

Dorđe i Olivera Balašević

(FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL)

Mnogi misle da je upravo njegova velika ljubav prema Oliveri zaslužna za njegove emotivne balade koje su obilježile naraštaje na Balkanu...