Play ponuda
Play ponuda
ISTA PORUKA, DRUKČIJE SREDSTVO

Na dosad neviđen način privlače mlade u crkvu

Crkva sv. Pavla postala je wi-fi zona, a za svaku misu Twitterom uvodi se jednokratna lozinka, primjerice 'Abraham 123'.

Image
M. B./Hina/ 13.11.2012. u 16:20
Play ponuda

WESTON-SUPER-MARE - Danas je nedjelja za Twitter, otvorite svoj račun i postavite pitanje, odgovorit ću, poručuje svećenik anglikanske crkve u engleskom mjestu Weston-super-Mare koji jednom mjesečno održava misu Twitterom kako bi privukao mlade u crkvu, a nedjeljnu propovijed učinio mjestom dijaloga s vjernicima.

"U starom Rimu Kristova se riječ prenosila cestama, u Srednjem vijeku tiskarom, a danas imamo Twitter, Facebook, YouTube. Ta nam je sredstva Bog dao kako bismo širili njegovu riječ", objašnjava AndrewAlden (47), svećenik crkve sv. Pavla, začetnik projekta te dodaje "Poruka je ista, samo je sredstvo drukčije".

Nedjeljna propovijed više nije monolog, već konverzacija, a "upravo tako činio je Isus odgovarajući na postavljena pitanja", objašnjava vikar BrianChampness.

Crkva sv. Pavla postala je wi-fi zona, a za svaku misu Twitterom uvodi se jednokratna lozinka, primjerice "Abraham 123". Odgovori koje daje svećenik koji na propovijedaonici uz Bibliju ravnopravno drži iPad, ispisuju se na šest divovskih ravnih ekrana postavljenih u crkvi sagrađenoj u gotičkom stilu.

Mišljenja pastve podijeljena su. Nekima Twitter pomaže da im misli ne odlutaju tijekom propovijedi, a nevještiji se gombaju s novom tehnologijom.

Andrew Alden dosjetio se Twittera kako bi napunio crkvu i privukao mlade ljude kojima je društvena mreža postala prirodno sredstvo komuniciranja. Filter za nepodobna pitanja je posebno zadužena osoba koja ih ne proslijedi svećeniku, a da se neki vjernici koriste wi-fi zonom svjedoči tinejdžer koji je upravo aktualizirao svoj profil na Facebooku ili otac obitelji koji prepisuje recept za nedjeljni ručak.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Only Fans

Pornografski sadržaj - može, ali i ne mora! Ove Hrvatice 'masne' novce zarađuju objavljujući eksplicitne snimke

Play ponuda

Više s weba