Play ponuda
Play ponuda
TISUĆE NA ULICAMA

Na Novom Zelandu val prosvjeda zbog Hobita

Mnogi Novozelanđani su užasnuti zbog mogućnosti da se film "Hobbit" snima u nekoj drugoj zemlji pa suizašli na ulice.

Image

hobit novi zeland hobit novi zeland

M.K.S./HINA/ 25.10.2010. u 10:19
Play ponuda

WELLINGTON - Tisuće Novozelanđana izišle su na ulice prosvjedujući protiv mogućnosti snimanja filma "Hobit" u režiji Petera Jacksona u nekoj drugoj zemlji.

Neki su prosvjednici izišli na ulice odjeveni u Hobite i druge stanovnike Međuzemlja noseći natpise "Novi Zeland je Međuzemlje" i "Volimo Hobite", želeći njima udobrovoljiti nervoznu upravu hollywoodskog studija uznemirenu zbog kratkotrajnoga bojkota filma.

U nedjelju su na Novom Zelandu održani skupovi, uoči dolaska predstavnika tvrtke Warner Bros. Pictures koji će na kraju odlučiti gdje će se snimati adaptacija Tolkienova romana.

Jackson je trilogiju "Gospodar prstenova" snimao na rodnom Novom Zelandu, što je ojačalo lokalnu filmsku industriju i pridonijelo imageu te zemlje u svijetu.

I dvodjelnu adaptaciju "Hobita" htio je snimiti na Novom Zelandu, no prosvjedi sindikata zbog radnih uvjeta razbjesnili su redatelja i iznervirali predstavnike studija.

Prošloga je tjedna Time Warner priopćio da će lokacije za snimanje filma potražiti na drugom mjestu.

Predstavnici studija trebali bi razgovarati s izaslanstvom koje će predvoditi sam premijer John Key. Key je rekao kako su izgledi da će se film ipak snimati na Novom Zelandu 50:50.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Za svaki slučaj, u Wellingtonu se okupilo između 2 i 3 tisuće ljudi, a slični su skupovi održani i u Aucklandu i Christchurchu.

Tehničar Richard Taylor, inače dobitnik Oscara, rekao je prosvjednicima kako se nada da će "Hobit" biti snimljen na Novom Zelandu. Okupljenima je pročitao i Jacksonovo pismo u kojemu stoji: "Međuzemlje je ovdje rođeno a tu će i ostati."

"Hobit" je priča o pustolovinama Bilba Bagginsa, hobita koji živi u Međuzemlju i kreće u potragu za blagom koje čuva zmaj. Događaji iz "Hobita" prethode onima iz "Gospodara prstenova".

Prvo izdanje knjige objavljeno je 1937.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
JAKO JE PREDAN

Karmela otkrila Tomislavovu tajnu stranu zbog koje mu se divi: 'Probudi se usred noći'

Filmska trilogija "Gospodar prstenova" zaradila je gotovo 3 milijarde dolara na kinoblagajnama, a treći nastavak, "Povratak kralja", osvojio je Oscare u svih 11 kategorija za koje je nominiran, uključujući i onoga za najbolji film.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
TRIDESETA GODIŠNJICA SMRTI

Sin Đurđice Barlović za RTL.hr o pokojnoj majci: 'Odrastati bez nje bilo je kao odrastati bez dijela tijela'

Play ponuda

Više s weba