Play ponuda
Play ponuda
Oprašta se i politički vrh

Na Oliverov odlazak reagirali i predsjednica i premijer: 'Bio je duša Hrvatske'

Ni politički vrh nije ostao indiferentan na odlazak legendarnog hrvatskog pjevača Olivera Dragojevića

Image

Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Tabloid.hr/ 29.7.2018. u 13:03
Play ponuda

Oliver Dragojević preminuo je danas u ranim jutarnjim satima, a dirljivim su ga porukama ispratili njegovni brojni kolege i prijatelji. 

Oglasio se i politički vrh pa je tako premijer Andrej Plenković izrazio sućut obitelji. 

"„S velikim sam žaljenjem primio vijest o odlasku hrvatske glazbene legende, našeg omiljenog Olivera Dragojevića. Bio je duša Hrvatske. Hvala mu na bezbroj krasnih pjesama koje bude snažne osjećaje kojima je oplemenio brojne generacije i obilježio naše živote. Oliver je bio i ostat će velikan hrvatske glazbe i hrvatske šansone, čovjek koji je živio glazbu, more i svoju Dalmaciju, što se osjećalo u svakoj od njegovih pjesama."

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Image
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto:Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Premijer je nastavio: "Mnogi među nama odrasli su uz Olivera, zaljubljivali se u glazbu kroz njegove hitove, danas klasike koji se uvijek slušaju s jednakim žarom. Voljeli su ga svi naraštaji i nemoguće je zamisliti i jednu proslavu ili feštu diljem Hrvatske bez njegovih antologijskih pjesama, od legendarnog “Galeba” do “Cesarice”.

Svojim bogatim glazbenim opusom, svestranim talentom i jedinstvenim glasom, Oliver je ostavio neizbrisiv trag u beskraju i otišao u vječnost. Premda ćemo ga nositi u srcu, nedostajat će nam. Primite, molim Vas, u ime hrvatske Vlade i moje osobno izraze najdublje sućuti i osobitog poštovanja."

Image
Foto: Arhiva/Davor Puklavec/Pixsell
Image
Arhiva/Davor Puklavec/Pixsell

Arhiva/Davor Puklavec/Pixsell

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Ni predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije mogla ostati ravnodušna prema odlasku velikana. 

"S dubokim žaljenjem i tugom primila sam vijest o smrti Olivera Dragojevića, glazbenika i jedinstvenog umjetnika dalmatinskoga zvuka čiji nas je glas pratio cijeli život, tješio u našim tugama, osnaživao u našim ljubavima i uljepšavao naša veselja i radosti. Oliverove nas pjesme prate od djetinjstva i zato njegov glas ne možemo nikada zaboraviti, jer se isprepliće s najsretnijim, najvažnijim trenucima našega života."

"Premda dalmatinskog podrijetla, bio je omiljen i slušan u svim dijelovima Hrvatske, a i šire, uključujući i mnoge udaljene krajeve svijeta, zahvaljujući ponajprije našim iseljenicima koji su njegove pjesme, njegove snimke nosili sa sobom kao trajnu i čvrstu vezu s Domovinom. Posebno bi nas dirnulo kada bismo čuli njegov glas ili izvedbe njegovih pjesama na „kraju svijeta“ poput čileanskog Punta Arenasa ili novozelandskog Aucklanda.

Njegova jedinstvena umjetnička vrijednost mnogo je puta priznata nagradama i struke i publike, a prepoznata je i na najuglednijim svjetskim pozornicama, gdje je kao i na mnogim hrvatskim, doživljavao ovacije publike, poput njujorškog Carnegie Halla, londonskog Royal Albert Halla, pariške Olympije i Opere u Sydneyu. Oliver je doista bio čarobnjak glazbe i njegov bi glas znao dirnuti najdublje niti raznih profila publike, od najmlađih do najstarijih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
ŽELIMO ODMAH

Ovo je recept za tortu 'DJ Baki', idealan za sve one koji žude za slatkim proljetnim osvježenjem

U njegovom su glasu bile utjelovljena stoljeća naših predaka, ribara, kapetana i svih onih morskih vukova koji su s nostalgijom i čežnjom pjevali o ljubavi i toplini svojega doma. Oliver će ostaviti neizbrisiv trag u antologiji hrvatske glazbe, a njegov odlazak u cijeloj Hrvatskoj doživljavamo kao gubitak člana vlastite obitelji. Poštovana obitelji, u dubokoj tuzi s vama, primite izraze moje iskrene sućuti ", napisala je predsjednica. 

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Samozatajna obitelj

Zbog njega je odustala od karijere: Reprezentativac Marcelo Brozović s prelijepom suprugom proslavio rođendan

Play ponuda

Više s weba