Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
BEZ SKRIVANJA

Na ovu izložbu možete doći samo potpuno goli

Nikakvih laži ni skrivanja nema u Beču. Ondje izložbu umjetničkih djela, i to uglavnom aktova, u hordama posjećuju gosti kao od majke rođeni. Kažu, doživljaj umjetnosti bez i jedne krpice na sebi - tako je mnogo jači.

RTL/ 19.2.2013. u 18:24
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Došli su pogledati slike i nisu se susprezali cijelom svijetu otkriti pravu sliku sebe. Barem onu fizičku. Dok gledaju izložena gola tijela koja su oblikovali umjetnici, postaju dio postava i izlažu svoje stražnjice, grudi i sve inače skrivene atribute ili, pak, nedostatke.

Ovdje baš nitko ne djeluje uznemireno. Živi eksponati koji ležerno obilaze ostale eksponate. Na tijelu tek možda torbica i obavezne čarape i cipele.

Poanta je osloboditi se svega, prihvatiti se onakvima kakvi jesmo. Kada je čovjek gol, mnogo bolje može doživjeti postavljene aktove.

Mnogima nema smisla odijevati se ni izvan zidova muzeja. Većina posjetilaca i inače podržava nudizam. Ne treba se, kažu, sramiti pivskih trbuha i nesavršenosti. A ako goli, recimo, upoznaju svoju srodnu dušu, poslije, objašnjavaju u šali, neće biti nikakvih iznenađenja.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
dirljivi video

Pogledajte zašto je pas najbolji čovjekov prijatelj!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba