Ostalo

Najbolji tamburaši na svijetu dolaze iz Đakova: Dyaco posvetio novu pjesmu - životu!

Dyaco je jedan od naših najpoznatijih i najreprezentativnijih tamburaških sastava, koji su i službeno proglašeni najboljim tamburašima na svijetu osvojivši prvo mjesto na svjetskom tamburaškom festivalu.

PR
05.05.2020 08:41


Svima dobro poznato glazbeno društvo iz Đakova, predstavlja novu pjesmu i video spot 'Zagrlimo vjetar'. Dyaco je jedan od naših najpoznatijih i najreprezentativnijih tamburaških sastava, koji su i službeno proglašeni najboljim tamburašima na svijetu osvojivši prvo mjesto na svjetskom tamburaškom festivalu.

Pjesma 'Zagrlimo vjetar' inspirirana je cjelokupnom situacijom i trenutkom u kojem se nalazimo te je svojevrsna posveta životu.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

'I samo zagrlimo vjetar, uhvatimo zvijezde sjajne, nek nas čuvaju anđeli...- stihovi su za koje je zaslužan Mislav Živković, koji je i autor glazbe, produkciju potpisuje Danijel Car dok je aranžman zajedničko djelo spomenutog dvojca.

'Pjesma Zagrlimo vjetar" nastala je u našem studiju kao glazbeni mozaik u koji je svaki od članova Dyaca ugradio dio sebe. Inspiraciju nismo tražili, inspiracija je došla nama. Sve te prazne ulice, utihnuli gradovi i zabrinuta lica, nagnali su nas da napravimo hommage životu. Odjednom je cvijeće počelo jače mirisati, kiša ljepše padati, a vjetar je prohujao našim osjećajima. Kada sve ovo prođe, svatko od nas će osjetiti dragocjenost života i savršenost u običnoj šetnji parkom, vožnji biciklom i hladnom kvartovskom piću u omiljenom kafiću, utorkom poslijepodne.' -istaknuo je ovom prigodom Danijel Car iz Dyaca.

Dok čekamo da Dyaco ponovo zasvira najljepše tamburaške pjesme na svojim koncertima, osjetite i doživite zvuk slavonskih ravnica u pjesmi 'Zagrlimo vjetar', a kadrovi spota koji jerežirao Roko Gurdon podsjetit će nas na nestvarnu ljepotu naše zemlje.