Ostalo

Najneobičnije selo na svijetu želi ostati plavo!

Španjolsko selo Juzcara, koje je u cijelosti obojeno u plavo za potrebe snimanja filma o Štrumfovima, sada se ne želi vratiti u prijašnje stanje. Plave kuće, ograde i vrata učinili su maleno selo turističkom atrakcijom.

S.K.
19.12.2011 14:44

Mještani španjolskog sela Juzcara , čije su kuće u potpunosti obojene u plavo za potrebe snimanja filma Štrumfovi, u utorak izlaze na referendum kako bi se izjasnili žele li vratiti izgled svojih domova u prijašnje stanje ili ga ostaviti u ovom štrumpfastično izdanju.

Naime, kompanija koja je snimala film obećala je nakon njegova završetka vratiti izgled sela na staro.

No, kako je Juzcara u međuvremenu postala pravom turističkom atrakcijom, mnogi se ne slažu s vraćanjem na staro.

Stoga, oko 250 mještana u ponedjeljak će se izjasniti žele li zadržati neuobičajen izgled svojih domova ili se vratiti u tradicionalnu bijelu.

Načelnik David Fernandez Tirado , kojeg su prozvali Papa Štrumf, izjavio je kako im štrumpfastično selo donosi mnogo više koristi od vraćanja na staro.

"Zahvaljujući tome što su nam kuće obojene u plavo, poznati smo širom svijeta. Ovako se razlikujemo od svih ostalih na sela na jugu Španjolske i ostvarujemo golemi profit od turizma", izrazio je takozvani Papa Štrumf španjolskim medijima.