Play ponuda
Play ponuda
POTISNULA AMERIKANKU

Najstarija osoba na svijetu je 114-godišnja Brazilka

Maria Gomes Valentim, 114-godišnja Brazilka, proglašena je najstarijom osobom na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda i na drugo mjesto potisnula 48 dana mlađu Amerikanku Besse Cooper.

Image

Maria Gomes Valentim, najstarija Maria Gomes Valentim

E.M./HINA/ 19.5.2011. u 6:39
Play ponuda

Gospođa Maria Gomes Valentim rođena je 9. srpnja 1896. u selu Carangoli, u brazilskoj saveznoj državi Minas Gerais, na jugoistoku zemlje gdje i danas živi.

"U srijedu je Guinnessova knjiga, svjetski autoritet za dodjelu tog naslova, potvrdila da je Brazilka Maria Gomes Valentim najstarija osoba na svijetu sa 114 godina i 313 dana", navodi Guinness na svojoj internetskoj stranici.

Do sada je Guinnessova knjiga rekorda kao najstariju osobu na svijetu navodila Besse Cooper, rođenu 26. kolovoza 1896. u Tennesseeju.

Nova nositeljica naslova najstarije osobe na svijetu je svoju dugovječnost pripisala zdravoj prehrani koja uključuje čašu vina s vremena na vrijeme.

U priopćenju se navodi da je udovica je od 1946. i da prima mirovnu u iznosu od 338 dolara, koliko iznosi minimalna plaća u Brazilu.

Maria Gomes Valentim ima jednog sina, četiri unuka i sedam praunuka.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
sretan rođendan

Sjećate se pjevačice iz grupe E.N.I.? Nakon raspada grupe posvetila se solo karijeri, a prije nekoliko godina doživjela najveću sreću

Play ponuda

Više s weba