Play ponuda
Play ponuda
TAJNA DUGOVJEČNOSTI

Najstariji čovjek na svijetu slavi 116. rođendan

Jiroemon Kimura će slaviti s najbližima kojima će se pridružiti i gradonačelnik Kyotanga, grada na zapadu Japana, a primit će i čestitke premijera Shinza Abea.

Image
Z.H./Hina/ 19.4.2013. u 10:41
Play ponuda

Najstariji čovjek na svijetu slavi u petak 116. rođendan, a  gradska uprava njegovog grada u Japanu pokreće istraživanje o stogodišnjacima kako bi otkrila tajnu njihove dugovječnosti.

Jiroemon Kimura slavit će s najbližima, pridružit će im se gradonačelnik Kyotanga, grada na zapadu Japana, a primit će i čestitke premijera Shinza Abea.

Kimura je najstariji muškarac na svijetu, a najstarija žena je Misao Okawa, također Japanka koja je 5. ožujka proslavila 115. rođendan.

Kimura je rođen 19. travnja 1897. i četrdesetak godina je radio u pošti da bi se po odlasku u mirovnu posvetio poljoprivredi sve do 90. godine.

"On je nepušač, prestaje jesti prije potpunog osjećaja sitosti i umjereno konzumira alkohol", rekao je jedan dužnosnik Kyotanga, grada sa 60.000 stanovnika.

Blizu stotinjak stogodišnjaka živi u Kyotangu i gradska uprava je pokrenula istraživanje o prehrambenim navikama kako bi dokučila tajnu njihove dugovječnosti.

Kyotang se nalazi između Japanskog mora i jednog planinskog lanca nedaleko povijesnog Kyota i uživa u bogatoj ponudi morskih plodova i poljoprivrednih proizvoda. Istraživanjem će se pokušati uspostaviti povezanost između lokalne prehrane i dugovječnosti.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
impresivne... brojke

Najbujnije grudi Sesveta! Marija Meglaj prava je Instagram senzacija

Play ponuda

Više s weba