Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
PRAVI LJUBIMCI

Najveća izložba unikatnih tuning automobila

U Italiji je otvoren najveći tuning show u Europi. Izloženo je 1745 unikatnih automobila koje su njihovi vlasnici preuredili baš po svome ukusu. No, većina ih još ne može na ulicu.

M.K.S./ 31.3.2009. u 9:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

RIMINI - Usred najveće krize automobilske industrije dosad postoje i ljubitelji automobila kojima nije problem potrošiti desetke tisuća eura - na stari automobil. Oni te novce troše kako bi dobili svoj automobil iz snova.

Upravo za njih je u talijanskom gradu Riminiju otvoren najveći show za tuning automobile u Europi. Izloženo je ukupno 1745 unikatnih autmobila iz 194 europska tuning kluba. Show je izazvao velik interes i već ga je posjetilo oko 90 tisuća ljudi.

Prednjači prepravljeni Fiat 500, odnosno popularni fićo, koji se može vidjeti u nezamislivim izvedbama.

A jedan je vlasnik svoj hummer pretvorio u disco klub. Na krovu automobila tijekom izložbe svoje umijeće pokazuje plesačica. Neobična zamisao vodila je i vlasnika citroena koji je u prtljažniku dao izgraditi pravi mali bazen s mjestom za rashlađeni pjenušac.

Većini automobila je posebno prilagođena karoserija, ali i unutrašnjost tako da su gotovo neprepoznatljivi. Prepoznatljivi su ipak automobili čije su vlasnice žene. Među njima prevladava ružičasta boja, krzno, mekana unutrašnjost, a ručna kočinica jednoga od njih ukrašena je dijamantima.

Muški vlasnici odlučuju se na audio i svjetlosne efekte, a jedan automobil ima ugrađen efekt dimne zavjese.

"Kao i svaki hobi i ovo je skupo, ali pokazuje vlasnikovu osobnost. Vlasnik je zadovoljan kad njegovu posebnost priznaju i proizvođači i posjetitelji", objašnjava vlasnik jednog tuning ljubimca, Giuliano Fanchini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

No, većina ovih automobila ne može na ulicu. Za legalnu vožnju je potrebna dozvola proizvođača, Uskoro bi se i to moglo promijeniti jer bi EU trebala usvojiti propis prema kojemu bi posebne agncije izdavale dozvole za upotrebu prepravljenih automobila. Do tada će se u njima moći uživati samo na izložbama.  

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
SDP-OVKA IZ PULE

Tko je Sanja Radolović? Samozatajna mlada saborska zastupnica besprijekornog modnog izričaja

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba