Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
najbolje godine

Najzabavniji projekt ove jeseni dobio bitku s plakatima

Kada i zašto neka lica postaju prestara za reklame? Iako se granica mladosti odavno produžila, glumci Montažstroj projekta '55+' tvrde, baš zbog njihovih godina, grad im nije želio dati oglasne površine. Jutros su zbog toga prosvjedovali, a jesu li dobili bitku s mladim licima s plakata, doznajte u prilogu.

RTL/ 5.9.2012. u 18:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda star, ali ne i otpisan. U 87. godini Miljenko se i dalje dobro zabavlja. Naime, pokazao nam je kako se pleše step te povjerio kako to radi od doba Freda Astairea i Ginger Rogers.

Toliko godina poslije, ovom inženjeru strojarstva, step je je i dalje ostao hobi. Godine ga nisu zaustavile. Došao je to reći i gradskim vlastima.

"Da reklamiraju svinje dobili bi više plakata jer bi više na njima zaradili nego na nama", ogorčeno je kazao umirovljenik Miljenko Pintarić.

Da su mlađi, vjeruju, lakše bi ih obasjali reflektori  oglasnih plakata. Zato se sudionici i sudionice  projekta 55+ sada bore za svoje mjesto pod suncem. Ponosni na predstavu u kojoj  bi uskoro trebali zaigrati, žele da o njoj svi čuju pa od grada, koji službeno podržava ovaj projekt,  traže da im dodijeli mjesto za plakate.

"Ja sam inače ona koja voli čitati i pisati. Volim društvo. Ne volim spremati, a ne da mi se ni peglati pod stare dane", upoznala se s nama umirovljenica Stanka Pavuna.

86-godišnja Stanka kaže kako se još uvijek voli zabavljati. Zato se i dobrovoljno prijavila na sudjelovanje u projektu Montažstroja. Baš kao i svi ostali koji sudjeluju u projektu, i ona vjeruje da u europskoj godini aktivnog starenja imaju što pokazati publici.  

Prijavilo ih se 140, a nakon brojnih radionica, publici će se predstaviti njih 40.

"Pa pripreme traju već dva mjeseca. Nije lako, ipak smo mi neki amateri. Treba to sve uglazbiti i uskladiti", priznao je umirovljenik Eduard Pešun.

No, prije toga ipak su ih čuli u gradskom poglavarstvu. Nakon što im tri mjeseca nitko nije odgovarao na zahtjeve, gradonačelnik im je danas obećao 20 mjesta za reklamiranje.

Sad kad su napokon dobili što su tražili, nastavljaju s pripremama za veliku premijeru.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
TOP LISTA

OVO SU UZORI VAŠE DJECE! Hrvatski TikTokeri zarađuju 'hrpu' novca i omiljeni su među tinejdžerima

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba