Ostalo

Nakon zvjezdanog statusa u NBA-u, Shaquille O'Neal želi postati - policajac!

Jedan od najvećih centara u povijesti košarke, četverostruki NBA prvak Shaquille O'Neal, koji je završio igračku karijeru prije tri godine, prijavio se za posao policajca u floridskom gradu Doralu 20-ak kilometara udaljenom od Miamija.

RTL - Hina
05.09.2014 21:25

Legendarni centar i bivši košarkaš Los Angeles Lakersa i Miami Heata Shaquille O'Neal prijavio se za posao policajca na Floridi u gradu Doralu.

Kako bi započeo svoju novu karijeru, O'Neal mora položiti fizičke i psihološke testove.

O'Neal je nakratko tijekom svog igranja za Miami Heat bio član pričuvnih policijskih snaga u Miami Beachu.

Dva metra i 16 centimetara visoki O'Neal tri svoja naslova osvojio je s Los Angeles Lakersima (2000-2002), a jedan s Miami Heatom (2006). Sa 28.596 koševa drži šesto mjesto na ljestvici strijelaca svih vremena u osnovnom dijelu sezone, dok je sa 13.099 skokova 13. na vječnoj ljestvici u toj statističkoj kategoriji.

U doigravanju je postigao 5.250 poena što ga svrstava na četvrto mjesto svih vremena, a na istom je mjestu i po broju skokova u posezoni sa 2.508 uhvaćenih lopti.

Petnaest je puta nastupio na "All-Star" utakmici, tri je puta bio MVP finala, a jednom i MVP sezone, dok je dva puta bio i najbolji strijelac lige.