Play ponuda
Play ponuda
DULJINE 20 metara

Napravili najdužu tortu u Hrvatskoj!

Torta duljine 20 metara napravljena je u sklopu projekta Sretna hrana, od namirnica koje dokazano usrećuju i podižu razinu serotonina.

RTL/ 16.2.2013. u 15:01
Play ponuda

U sklopu sajma Hotel & Gastroteh, Udruga slastičara Hrvatske i Zagrebački velesajam organizirali su izradu najduže torte u Hrvatskoj!

Torta duljine 20 metara napravljena je u sklopu projekta Sretna hrana, od namirnica koje dokazano usrećuju i podižu razinu serotonina. "Sama ideja projekta Sretne hrane je došla proučavajući jedan članak koji se bavio namirnicama koje potiču razinu serotonina. Kako sam ja slastičar, odlučio sam nekako spojiti to u nekakvu slasticu, u tortu. I tu se rodila ideja sretne hrane", rekao je KristijanKodrić, predsjednik Hrvatske udruge slastičara.

S obzirom da je čokolada jedna od osnovnih namirnica za koje je dokazano da podiže razinu serotonina, u ovu tortu je utrošeno preko 20 kilograma čokolade.

"Potrebno je puno ruku i puno materijala da bi se napravila, ali nije bilo tako zahtjevno", rekla je slastičarka LadaOsredečki.

Svaki posjetitelj koji je želio kušati komad legendarne torte trebao je donirati simboličnu svotu od 5 kuna. Ukupan iznos prikupljen u sklopu ovog projekta biti će doniran u humanitarne svrhe, udruzi Krugovi odnosno njezinim štićenicima. Kristijan Kodrić, predsjednik Hrvatske udruge slastičara: 

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
cure bez kompleksa

Jesu li pornoglumice sretnije od ostalih žena?

Play ponuda

Više s weba