Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
DESETKOVANI GOOGLE

Napustio posao iz snova kako bi sa suprugom putovao svijetom

Patrick Pichette (52), šef Googleovih financija od kolovoza 2008., ostat će na položaju dok mu uprava ne pronađe zamjenu, ali ne dulje od šest mjeseci

Image

Google, Radnici

Foto: AP
M.B./Hina/ 13.3.2015. u 8:22
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

LOS ANGELES - Šef financija internetskog diva Googlea dao je otkaz radi onoga o čemu mnogi sanjaju - kako bi sa suprugom mogao putovati svijetom.

PatrickPichette (52), šef Googleovih financija od kolovoza 2008., ostat će na položaju dok mu uprava ne pronađe zamjenu, ali ne dulje od šest mjeseci, priopćio je Google.

Pichette je na osobnom postu na društvenoj mreži Google+ rekao da mu je poticaj za ovakvu odluku bilo putovanje sa suprugom na Kilimandžaro u jesen prošle godine. Na vrhu planine supruga Tamar pitala ga je zašto ne mogu dalje putovati Afrikom ili otići u Indiju ili čak na Antarktiku. Tada joj je odgovorio da još nije vrijeme za to.

U idućim mjesecima, međutim, shvatio je da je vrijeme ipak sazrelo. "Nisam mogao pronaći dobar argument zašto bismo još trebali čekati da uzmemo ruksake i krenemo na put", napisao je.

S obzirom na plaću i količinu Googleovih dionica, Pichette si može priuštiti umirovljenje prije nego drugi.

Po postojećoj vrijednosti na burzi, njegov dioničarski udio u Googleu vrijedi više od 80 milijuna dolara. Osnovna godišnja plaća za 2013. bila mu je 650.000 dolara, ali je te godine dobio i tri milijuna dolara bonusa.

Pichette je u Google stigao iz kanadskog telekomunikacijskog diva Bella. Zadnjih je godina imao važnu ulogu posrednika između Googlea i ulagača na Wall Streetu. Morao ih je uvjeravati da novac koji Google troši na pionirske projekte poput automobila bez vozača i balona s posebnim internetskim antenama, nije bačen novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
TOP LISTA

OVO SU UZORI VAŠE DJECE! Hrvatski TikTokeri zarađuju 'hrpu' novca i omiljeni su među tinejdžerima

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba